Pretraga

Bujica VS. NU2

A- A+

Bujica

Ako želite slušati kritike upućene Vladi, onda je “Bujica” na Mreži TV, Dalmaciji TV i na Televiziji Sisak, prava emisija za Vas.

Simpatični voditelj Velimir Bujanac od ponedjeljka i četvrtka od 20.00 razgovara sa svojim gostima (koji su većinom nastrojeni konzervativno) o aktualnim događanjima. Ono što mi se kod njega i njegove emisije sviđa, je njegova interpretacija teme i razgovor s gostima, zbog čega užasno podsjeća na Aleksandra Stankovića i “Nedjeljom u 2”. Jedina razlika između te dvije emisije je u odabiru gostiju. Dobar primjer za to je jučerašnja (30.10.2013) “Bujica” u kojoj je Bujanac ugostio predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivicu Babića i njegovu ” protivnicu”, predsjednicu Nezavisnog sindikata u zdravstvu, Spomenku Adveršek. Ovo im je bilo prvo studijsko sučeljavanje od početka štrajka. Bravo za Velimira!!! Ovdje mi je jedino žao što ovakvu emisiju nije napravio prije 2 mjeseca kada je počeo štrajk umjesto rekonstruiranja udbaških zločina i sl.

“Nedjeljom u 2” ipak ima svoju težinu. Stanković ipak svojim glasom pokušava od gosta izvuči informacije. Sjetimo se kada je gost bio Zdravko Mamić te ga Stanković izvrsno natjerao da kaže, zbog čega je Mamić na nekoliko sati trebao doći u Ravnateljstvo policije.

Sve u svemu: “Bujica” i “Nedjeljom u dva” dobar su primjer kako ćete puno stvari čuti u sat vremena, nego u minutu (koliko traju prilozi)