Event

U organizaciji Društva za edukaciju van okvira četvrtu godinu u Požegi se od 30. srpnja do 17. kolovoza održava Ljetna škola znanosti. Ljetna škola znanosti namijenjena je darovitim učenicima srednjih škola, a organizira se uz potporu Grada Požege, Gimnazije Požega, Europskog laboratorija za molekularnu biologiju (EMBL), Međunarodnog udruženja biologa, Amgen-a, Instituta Ruđer Bošković te brojnih drugih partnera. 

U Požegi se od 30. srpnja održava Ljetna škola znanosti
Foto: http://www.drustvo-evo.hr/s3/

Riječ je o međunarodnom znanstveno-istraživačkom programu za učenike srednjih škola koji već petnaestu godinu za redom okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku da pod vodstvom mladih znanstvenika s vodećih svjetskih znanstvenih institucija razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima.

Sva predavanja Ljetne škole održavati će se s početkom u 20 sati, a odvijati će se u prostorijama srednje škole Požega. Škola je međunarodna i službeni jezik svih aktivnosti je engleski. Organizatori neće osigurati prevođenje predavanja i drugih aktivnosti na hrvatski jezik, dok će se samo otvorenje Škole koje je predviđeno za 30. srpnja s početkom u 20:30 sati održati na hrvatskom jeziku. 

Ove godine uz dnevni, Škola nudi i bogati večernji program sa zanimljivim predavanjima pa će tako sudionici Ljetne škole znanosti, između ostalog, imati prilike poslušati predavanja vodećih svjetskih znanstvenika s prestižnih znanstvenih institucija poput Ecole Centrale de Nantes, Sveučilista u Utrechtu, Amgen-a, Visokog učilišta Algebra i Sveučilista u Zagrebu. Večernja predavanja su otvorena za javnost. Kao neki od najavljenih predavača tijekom održavanja Ljetne škole su i profesori poput Tonija Miluna, Matka Milina, Baastiana Dutilha i brojnih drugih.

Više informacija kao i cjelokupni program Škole možete provjeriti ovdje.

Detalji
Organizator: Društvo za edukaciju van okvira
Grad: Požega
Kategorije: Prirodne znanosti
Adresa: Srednja školaPožega
Vrijeme početka: 30.07.2016 20:30
Vrijeme završetka: 17.08.2016 20:00

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.