Event

Upoznajte eduroam- uslugu besplatnog pristupa internetu

Objavljeno 17.04.2015 13:11 piše SRCE

Od 13. travnja do 11. svibnja 2015. Srce- Sveučilišni računski centar organizira Mjesec eduroama kojim se ta usluga besplatnog pristupa mrežnim stranicama želi približiti akademskoj zajednici.

Upoznajte eduroam- uslugu besplatnog pristupa internetu
www.unizg.hr

Education roaming (eduroam) je sigurna, jednostavna i besplatna usluga pristupa mrežnim stranicama. Namijenjena je korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja, a trenutno je dostupna na brojnim lokacijama u Hrvatskoj te na više od deset tisuća lokacija diljem svijeta.

Tijekom održavanja Mjeseca eduroama korisnici će putem sustava webinara radnim danima od 12 do 14 sati imati priliku dobiti sve potrebne informacije vezane uz korištenje eduroama.

U okviru događanja, od 27. travnja do 10. svibnja mjerit će se broj novih korisnika koji su započeli koristiti uslugu eduroam na način da su svoj uređaj konfigurirali putem eduroam installera. Rezultati će biti dostupni od 27. travnja 2015.

Na kraju događanja u Srcu će biti organizirana dodjela plaketa ustanovama koje će prema rezultatima mjerenja imati najveći postotak novih korisnika u odnosu na ukupan broj korisnika u imeniku ustanove.


Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.