Biciklizam

Krađe bicikla nisu nikakva novost u Hrvatskoj, a često se lopovima pomogne s lošom infrastrukturom i greškama prilikom vezanja bicikla. Upravo zbog toga je nepoznata osoba ostala bez bicikla, osim kotača, ispred Građevinskog fakulteta u Splitu. Fotografiju je objavio popularni Facebook page 'Dnevna doza prosječnog Dalmatinca'.

[FOTO] Teška krađa bicikla ispred Građevinskog fakulteta
Tip vezanja klamerice

Parking za bicikl se uglavnom zbog loše infrastrukture svodi na vezanje uz stupove prometnih znakova. Od infrastrukturnih i planiranih parking mjesta postoje dvije opcije 'Klamerice' i 'Spirale'. Potonje možete vidjeti u fotografiji objavljenoj ispred Građevinskog fakulteta u Splitu.

Spirale su opasne iz više razloga. Bicikl se teško može vezati uz ramu, često može doći do oštećenja kočnice i/ili mjenjači brzina. Kako se lancem teško može obuhvatiti rama, lopovu je ponekad dovoljno skinuti kotač i pobjeći s dvije trećine bicikla. Veliki problem je i koliko zapravo bicikla može stati jedan do drugoga u spiralu, a da si međusobno ne smetaju.

Klamerice koje možete vidjeti u gornjoj fotografiji, pak, nude jednostavnu mogućnost parkinga za dva bicikla, vezanje uz ramu, jednostavan ulaz/izlaz i zaštitu od oštećenja.

Dok to gradski oci, pa i fakulteti ne shvate, ovakve fotografije neće biti rijetke.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.