Tech & Web

Prošlo je ukupno sedam godina otkako je uvedena besplatna aplikacija za komunikaciju, a nije trebalo mnogo da popularni WhatsApp uistinu zaživi i danas ukupno broji gotovo milijardu korisnika diljem svijeta. I dok se neki prisjećaju početaka korištenja ove aplikacije, nekima će godišnjica WhatsAppa ostati u pamćenju u negativnom kontekstu jer ako imate nešto stariju verziju mobitela, od sljedeće godine na njima više nećete moći komunicirati putem omiljene komunikacijske platforme.

Evo na kojim će mobilnim uređajima od siječnja biti onemogućen WhatsApp
Foto: Srednja.hr, arhiva

Ukupno šest modela mobilnih aparata i operacijskih sustava od nadolazeće godine neće moći koristiti WhatsApp. Tako će ljudi dilljem svijeta imati pravo na tri moguće opcije; kupiti noviji model mobitela, na postojeći uređaj nadograditi operativni sustav ili se pak jednostavno pomiriti s činjenicom da popularnu aplikaciju zelene boje više nećete moći koristiti.

BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 i Android 2.2, Windows Phone 7, iPhone 3GS/iOS 6 uređaji su i operacijski sustavi na kojima od sljedeće godine neće biti omogućeno korištenje aplikacije stoji na službenom blogu WhatsAppa. Iako je prvotno odlučeno kako će svim navedenim uređajima i softverima od siječnja sljedeće godine aplikacija biti onemogućena, prema najnovijim informacijama početak godine bit će 'koban' za korisnike Androida 2.1., Android 2.2, Windows Phone 7 i iPhone 3GS/iOS 6, dok je za BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60 ukidanje aplikacije odgođeno za lipanj. 

- Iako su navedeni uređaji imali vrlo važnu ulogu u našoj sedmogodišnjoj povijesti, oni trenutno ne posjeduju mogućnosti na kojima bismo mogli razvijati i osuvremenjivati značajke naše aplikacije, stoji na stranicama WhatsAppa. 

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.