Tech & Web

U beskonačnim satima za knjigom Facebook ili Twitter vam mogu biti 'slamka spasa' za podizanje morala i kreativnosti, ali lako je i pretjerati.

Facebook terapija: Pravilno korištenje društvenih mreža može biti korisno

Istraživanje kineskih znanstvenika objavljeno na web stranici Huffington Posta pokazalo je da umjereno korištenje društvenih mreža tijekom radnog vremena može biti korisno za mlade radnike koji su nezadovoljni svojim okruženjem. U sličnoj situaciji nalazi se većina učenika i studenata tijekom učenja za ispit.

Socijalni mediji mogu vas potaknuti na kreativnost

Njihovo istraživanje pokazuje da korištenje društvenih mreža može biti pozitivno, sve dok umjereno trošite vrijeme na dopisivanje, skrolanje i čitanje statusa na Facebooku i Twitteru ili sličnim web stranicama.

Socijalni mediji na internetu mogu vas potaknuti na kreativnost, ali i smanjiti stres tijekom dugih radnih dana ili pak noći tijekom ispitnih rokova. Kroz kratko pregledavanje novih statusa, slika, videa ili neobvezno dopisivanje s prijateljem možete barem malo zaboraviti na gradivo koje morate svladati u što kraćem roku.

Umjerenost je ključ uspjeha

Međutim, valja biti oprezan, jer dok 'surfate' u bespućima interneta vrijeme prolazi brže nego li tijekom učenja pa se mnogi prevare i na kraju uče pet minuta, a na Facebooku su po sat vremena. Pa onda u pauzi ponovno otvore malo knjigu.

Teško je teoretski odrediti točnu granicu između korisnog i pogubnog korištenja društvenih mreža. Ali, ako padnete ispit jer niste naučili ni osnove, a znate kako izgleda kada je mala panda gladna te kako se glasaju mačke dok gledaju novi nastavak Batmana, sigurno ste pretjerali.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.