Pretraga

Gradonačelnik Ludbrega primio ludbreške finaliste Ideje godine

A- A+

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić primio je svoje sugrađane, finaliste natjecanja business plan natjecanja Ideja godine. Srednja škola Ludbreg među deset najboljih na ovogodišnjoj Ideji imala je čak dva tima, Trio Fantastico i UNI.

Grad Ludbreg

Mladi robotičari iz ekipe Trio Fantastico, Ivan Jovanović, Emilly Zember i Antonio Vlahović, pod mentorstvom Željka Posavca osvojili su izvrsno drugo mjesto. Zapaženu prezentaciju imao je i tim UNI, koji čine Janja Djura, Gabrijela Kajzogaj, Paula Petak i mentorica Irena Vađunec.

Tim Trio Fantastico na natjecanju je predstavio ideju o invalidskim kolicima koja bi senzorima prepoznavala prepreke na putu. Kolica koja su zamislili mladi Ludbrežani, pomoću gusjenice bi se mogla bi se penjati po stepenicama, a pokretala bi se elektromotorom.

– Riječ je o odličnoj ideji, ali sama činjenica da je naša Srednja škola Ludbreg koja je osnovana tek prije nekoliko godina u finalu Ideje godine među deset najboljih od šezdesetak pristiglih ideja imala dvije govori i više nego dovoljno. Što se tiče samih kolica, vjerujem kako je razvoju same ideje pomogla i činjenica da su naši učenici prepoznati i kao vrsni robotičari te su upravo zahvaljujući tim znanjima došli do hvalevrijedne ideje, pohvalio je svoje učenike mentor Željko Posavec, pišu Varaždinske vijesti.

Drugi ludbreški finalisti, UNI, na Ideji godine natjecao se sa idejom USB glow stick, USB sticku koji mijenja boju ovisno o tome koliko mu je slobodne memorije preostalo. Svijetla u bojama napajala bi se pomoću solarne pločice.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Finalisti Ideje godine posjetili dvije hrvatske tvrtke svjetskog glasa

Ponosni gradonačelnik Bilić čestitao je mladim Ludbrežanima na velikom uspjehu na ovogodišnjoj Ideji godine.

– Učenici Srednje škole Ludbreg već su nas pomalo navikli na stalno dobre rezultate, počevši od školskog uspjeha pa do ovakvih projekata u kojima leži budućnost. U nekoliko navrata rekao sam da nam je obrazovanje jedan od prioriteta, stoga i imamo danas ovakvu srednju školu koliko god se nekima u samim počecima ona činila kao prevelik zalogaj za naš grad. No, učenici su sami dokazali kako je ona bila i više nego potrebna. Vrijeme koje bi potrošili na putovanje do škole i natrag koriste za dodatne izvannastavne aktivnosti. Ovih dana počet ćemo s rješavanjem problema manjka prostora. Naime, u novouređenoj zgradi drugi kat koriste naše udruge te smo u procesu traženja adekvatnog prostora za njih kako bi srednja škola na raspolaganju imala za sebe kompletan prostor zgrade, rekao je Bilić.

Projekt Ideja godine organizira portal srednja.hr uz pomoć partnera Visoko učilište Algebra i Visoko učilište Effectus.