Vijesti

Osim pobjedničkog tima, Rijeka je na finalu treće Ideje godine bila predstavljena s idejom 'RiBuS'. Tim Riječani kojeg čine Virna Zavidić, Borna Tićak i Renata Šustar dolazi iz Prve riječke hrvatske gimnazije pod mentorstvom profesora Igora Papa, a na Ideju godine prijavio se sa projektom "RiBus" - aplikacijom koja bi stanovnicima Rijeke olakšala korištenje javnog prijevoza.

[Ideja godine] Riječki srednjoškolci žele olakšati prijevoz svojim sugrađanima
Borna Tićak

Aplikaciju je radi bolesti kolegica Virne i Renate samostalno prezentirao član tima Borna Tićak, a omogućavala bi GPS praćenje autobusa u gradu Rijeci te točno izvještavala o dolasku vozila na stanicu.

- Užasno me živcira promet u Rijeci, često kasnim u školu i tako skupljam neopravdane sate - zato je ova ideja i nastala. Cilj nam je uvesti red u gradski promet i olakšati svima život, a ta ideja neće stati na Ideji godine - nadamo se realizaciji projekta i da će grad Rijeka prepoznati korisnost ove aplikacije, rekao nam jedan od začetnika ideje Borna.

Pozitivan primjer je i sam način na koji su došli do Ideje godine uz pomoć profesora Igora Papa koji im je predstavio Ideju godine u sklopu predmeta poduzetništva.

- Projekt je nastao u sklopu predmeta poduzetništvo kojeg im ja predajem, bio mi je cilj da svi učenici prođu kroz cijeli proces osmišljavanja projekta,prijave, izrade prezentacije i programa bez obzira na rezultate. Bez obzira na izbor fakulteta, znanja stečena prilikom rada na projektima će im svima dobro doći, rekao je Igor Pap koji je mentor s rekordnim brojem prijava – čak njih šest.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
PARTNERI
PRIJATELJI
Nema događaja za prikaz.