Vijesti

Tim sCool.app: Svojom aplikacijom bi olakšali život svakom učeniku

Objavljeno 17.02.2014 17:29 piše Andrea Barać

U finalu ovogodišnje Ideje godine čak su tri tima osmislila aplikaciju koja je usko vezana uz obrazovanje. Jedan od njih je i sCool.app tim iz Srednje škole Oroslavje koji čine Matija Matija, Filip Mlinarić i Filip Dogan. Matija je prošle godine samostalno predstavio svoju ideju - Transito te osvojio drugo mjesto, no ove godine se prijavio s dvojicom razrednih kolega te ponovno izborio mjesto među najboljim srednjoškolskim idejama.

Tim sCool.app: Svojom aplikacijom bi olakšali život svakom učeniku
Foto: srednja.hr

Nakon što se prošle godine na Ideju godine prijavio s Transitom kao jednočlani tim bez pratnje mentora te osvojio visoko drugo mjesto, srednjoškolac Matija Matija iz Oroslavja se i 2014. godine našao među finalistima projekta u organizaciji portala Srednja.hr s partnerima Visokim učilištem Algebra te Visokom školom za financije i pravo Effectusom.

Drugi put u finalu Ideje godine

Ove se godine srednjoškolac iz Oroslavja prijavio s dvojicom razrednih kolega Filipom Doganom i Filipom Mlinarićem, a među 11 njaboljih su se smjestili zahvaljujući aplikaciji sCool.app. Ujedno se radi o jednoj od tri aplikacije vezane uz obrazovanje koje su predstavili finalisti na Ideji godine održanoj 14. veljače u prostorijama Visokog učilišta Algebra.

- S obzirom da sam prošle godine bio visoko plasiran, rekao sam sebi zašto ne opet pokušati. Iznenadio sam se što sam ponovno ove godine prošao u finale, a pogotovo ću biti iznenađen ako ponovno budem među tri najbolja projekta, obrazložio nam je Matija svoju ponovnu prijavu.

sCool.app je spas za sve školarce

Aplikacija kojom se trojka iz Oroslavja plasirala među najbolje timove - sCool.app zamišljena je kao aplikacija koja će u kombinaciji s iBooks Textbooks aplikacijom eliminirati zastarjele metode učenja, pisanja domaćih zadaća i ispita. Ista bi trebala pružati organiziraniji pregled ispitnih vremenika, školskih imenika, ali služiti i kao podsjetnik za svaku školsku obavezu.

– Na ideju smo došli temeljem svakodnevnog iskustva u školi. Mnogi učenici redovito postavljaju pitanja poput što je bilo za zadaću, kad se piše ispit, iz čega i slično. Motivirani time mi smo odlučili napraviti aplikaciju koja bi učenike riješila tih muka. Ne bi više sami morali brinuti o svemu nego bi ih o tome obavještavala aplikacija sCool.app kao i pomogla u učenju, istaknuo je Filip Mlinarić.

Nakon Hrvatske, proširili bi se i po inozemstvu

Kako Filip otkriva, tim je manjih problema imao s poslovnim planom jer su svi gimnazijalci te nitko od njih nije imao iskustva s financijama. sCool.app tim je poseban i po tome štosu jedini od 11 finalista došli bez pratnje mentora.

- Zaljučili smo da smo dovoljno sposobni da sami nešto naučimo što do sad nismo znali te da pokušamo smisliti i proizvesti nešto posve novo, objasnio nam je Filip zašto nisu tražili nijednog profesora da im bude mentor.

Tročlani tim smatra da u Hrvatskoj imaju velike mogućnosti sa svojom aplikacijom, pogotovo zbog činjenice da su sve češće žalbe upućene na naš obrazovni sustav. Ističu da se često uspoređujemo sa stranim državama u čemu vide priliku širenja i na inozemno tržište.

- U početku bismo se bazirali samo na Hrvatsku i ako bi se tu održali te zabilježili neki kontinuitet uspjeha, onda bi se prošitili na europsko pa zatim i na svjetsko tržište, otkrio nam je na kraju srednjoškolac Mlinarić.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
PARTNERI
PRIJATELJI
Nema događaja za prikaz.