Pretraga

Pozivaju se svi zainteresirani na posljednji ispraćaj diplomske predstave mlade studentice

A- A+

Diplomska predstava studentice Kazališne režije i radiofonije pri Akademiji dramskih umjetnosti Marine Pejnović ponovno se prikazuje na akademskoj sceni u Frankopanskoj 22. Reizvedba predstave neobičnog naziva ‘____’ nastala prema motivima Antuna Šoljana i njegovih šest novela izvodi se u sklopu revije RE:ADU na kojoj se prikazuju najuspješnije produkcije Akademije dramske umjetnosti.

Izdvojeni članak

Velika suradnja HNK-a i zagrebačkog Sveučilišta: Preko 300 studenata radi na predstavi

Šoljanov Izvještaj s druge strane, Nenadana smrt dobrog čovjeka, Bombardiranje, Obiteljska večera, Kiša i Posljednji tramvaj stopljeni su u diplomsku predstavu koja donosi i inovativne scenografske elemente i provodi gledatelje kroz prostorije od kojih svaka odiše svojom pričom i posebnom atmosferom.

U predstavi igraju studenti Akademije dramske umjetnosti Tena Nemet Brankov s kojom smo nedavno napravili veliki intervju, Silvio Mumelaš, Paško Vukasović, Katarina Strahinić, Andrej Kopčok i Marin Klišmanić. Dramatizaciju i režiju potpisuje Marina Pejnović, dok su scenografiju osmislili Liberta Mišan i Pietro Boban. Kostimografiju potpisuje studentica Tekstilno tehnološkog fakulteta Lucija Smolčec, a oblikovanje svjetla student Akademije dramske umjetnosti Elvis Butković.

Na posljednji ispraćaj diplomske predstave mlade režiserke Marine Pejnović pozvani su svi zainteresirani, a zbog ograničenog broja mjesta dolazak je potrebno najaviti na [email protected]. Predstava se izvodi 25. i 26. veljače u 18 i 21 sati.

Foto: Ines Grahovac