Pretraga

Pregled popusta: Kazališne karte za svaki džep

A- A+

Može popust na x-icu? Vjerovatno je najčešće postavljeno pitanje kada je riječ o ostvarivanju popusta bilo da se radi o prijevozu, hrani, knjigama i slično. Jednako vrijedi i za ulaznice za koncerte, kina i kazališta.

Kulturna uzdizanja nekada se doimaju kao da su organizirana za one s nešto ‘dubljim džepom’, a učenici i studenti svakako ne spadaju u tu kategoriju. S vremena na vrijeme koliko to džeparac dopušta gotovo svaki učenik i student priušti sebi odlazak na neko takvo događanje. Ukoliko ste ljubitelj kazališne umjetnosti istražili smo za vas te naveli nekoliko kazališta u Hrvatskoj gdje se nude najbolje pogodnosti za učenike i studente.

Izdvojeni članak

Ovaj restoran nudi prehranu na X-icu u gradu sa svega 50-ak studenata

Najbolja ponuda za zagrebačke studente i učenike

Zagrebački učenici i studenti zasigurno su u najboljem položaju jer je njima na raspolaganju osim narodnog kazališta mnoštvo kazališnih kuća te time imaju mogućnost izbora što po cijeni, a što i po žanrovima predstava.

‘Teatar &TD’ spada u cjenovno najprihvatljivije zagrebačko kazalište za učenike i studente. Predstave koje u slobodnoj prodaji stoje 50 kuna, učenici i studenti ostvaruju 50 posto popusta i time predstavu mogu pogledati za 25 kuna.

‘Zagrebačko kazalište mladih’ također nudi prihvatljive popuste pa tako u popularnom ZKM-u predstave možete pogledati za 30 kuna.
Nešto skuplje predstave učenici i studenti imaju prilike gledati u ‘Kerempuhu’ po cijeni od 45 kuna.

Gradsko dramsko kazalište ‘Gavella’ bez njihove Plus kartice učenici i studenti ne mogu ostvariti nikakav popust. Ukoliko ste veliki ljubitelj Gavellinog kazališnog repertoara tu karticu možete napraviti za 35 kuna, a njome predstave umjesto redovnih 70 kuna stoje 35 kuna. Iako ovo kazalište možda ne nudi pogodnosti sukladne učeničkim i studentskim budžetima, ‘Gavella’ u suradnji sa svojim sponzorima nudi pogodnosti kada cijena predstave iznosi 20 kuna. Premda nema konkretnih datuma ove akcije, bitno je mjesečno provjeriti raspored izvedbi prema kojima je moguće osigurati željenu predstavu na vrijeme.

Izdvojeni članak

Studentskim koracima: Zagrebačke lokacije na kojima ostvarujete popust uz predočenje X-ice

Hrvatska narodna kazališta nude najbolje popuste

Iako zagrebačka kazališna scena nudi veći izbor kazališta, kada govorimo o pogodnostima ni drugi manji gradovi ne zaostaju za Zagrebom. Rijeka, Osijek i Split pobrinuli su se da cijenama karata omoguće mladima odlazak na predstave. Kako zagrebačko tako osječko i splitsko narodno kazalište svim učenicima i studentima uz predočenje valjanog dokumenta nude popuste do 50 posto pa tako predstave možete pogledati već za 30 kuna. Ono što vjerojatno nećete znati ukoliko ne pročitate na web stranicama riječkog narodnog kazališta jest činjenica kako su svim studentima s prosjekom većim od 4,00 sve predstave (osim premjernih) besplatne.

Iako u malim razmjerima, pogodnosti u kazalištima diljem Hrvatske ima, bitno je samo da budete dovoljno informirani time da pratite objave kazališnih kuća, a osim redovnih programa obratite pozornost i na datume kazališnih festivala i revija diljem Hrvatske poput primjerice najpoznatije takve manifestacije – ‘Noći Kazališta’ kako ne biste propustili omiljenu predstavu za čak nula kuna što i više nego odgovara svima.