Pretraga

Spremni za ‘Noć kazališta’: Donosimo vam detaljan program za subotu

A- A+

Kako smo i najavili u mjesečnom pregledu kazališnh karata, ovaj se mjesec održava Noć kazališta. Europska manifestacija koja će se održati u subotu, 19. studenog po osmi se put održava diljem gradova Lijepe naše, a neki su gradovi svojoj publici odlučili pripremiti kulturno umjetnički program i dan uoči te dan nakon održavanja Noći. 

Foto: Facebook

U ukupno 47 kazališta u subotu će se glumiti do kasno u noć. Neka od njih svoje će predstave izvoditi besplatno, dok će publika za neke predstave morati izdvojiti simbolični iznos. 

Izdvojeni članak

Mjesečni pregled: Ovaj mjesec se kulturno uzdižite za 10 kuna

Stilske vježbe besplatne u KNAP-u

Zagrebačka kazališna scena i ove godine nudi najveći program u subotu. Otvorena će biti gotovo sva kazališta, a predstave su namijenjene za sve dobne uzraste.

Ono što treba istaknuti da u Sceni Ribnjak, Centru za kulturu i obrazovanje/Kazalištu Merlin, Dječjem kazalištu Dubrava, Eurokazu, Kazalištu mali West End, Narodnom sveučilištu Sesvete, Teatru &TD i Teatru Tirena ulaz potpuno besplatan. 

Također, Kazalište KNAP u 19:00 sati posjetiteljima besplatno nudi predstavu, legendarne ‘Stilske vježbe’, a zagrebački HNK osigurao je 50 besplatnih ulaznica stoga je dobro osigurati svoju kartu na vrijeme. Cjelokupni program za Zagreb gdje ćete najskuplju kartu platiti 40 kuna, a najjeftiniju 10 provjerite ovdje.

Neka su kazališta osigurala i popratni program za najmlađe, a neće nedostajati ni okrijepe za najstarije. 

Izdvojeni članak

Jeste li znali da u riječkom kazalištu predstave možete pogledati besplatno?

Riječko kazalište vama

I u Rijeci, koja je postala Prijestolnicom kulture za 2020. godinu, također su pripremili zanimljiv program koji će se u subotu održavati u gradu ne samo navečer, već u sklopu cjelodnevnih događanja. 

U centralnoj zgradi kazališne umjetnosti – Hrvatskom narodnom kazalištu ‘Ivana plemenitog Zajca’ izvodit će se opera ‘Werther’, a cijene karata bit će 50 posto manje od regularnih. 

Također, u sklopu manfestacije riječko Kazalište će svojim posjetiteljima s početkom u 18 sati otvoriti vrata i organizirati obilazak svih prostora Kazališta, od atrija i pozornice, kroz dvorane za probe i garderobe, od foyera do tonske dvorane.

U svakom od tih prostora Kazališta, članovi svih ansambala riječkog HNK, glumci, pjevači, plesači, članovi zbora i orkestra, a izvodit će program ‘Vaše kazalište vama’.

Izvodit će se odlomci naših najboljih predstava, pjevat će se, plesati i muzicirati. Za sudjelovanje u ovoj gledateljskoj turneji treba se na vrijeme prijaviti na našoj blagajni i preuzeti propusnicu. 

U Kulturnom centru ‘Kalvarija’ za sve predstave ulaz je slobodan, a za noćne ptice u foayeru i dvorani iza ponoći organiziran je tulum. Cjelokupni riječki program provjerite ovdje.

Izdvojeni članak

Neograničena kupnja kazališnih karata po akcijskoj cijeni: Provjerite kako je ostvariti

Programi uoči i nakon Noći kazališta

Četiri grada u Hrvatskoj pripremila su i svojevrsno zagrijavanje za ‘najkulturniju’ noć u godini pa svi koji se u petak, 18. studenoga nalaze u Bujama, Crikvenici, Vinkovcma, i Virovitici moći će pogledati predstave dan prije službenog održavanja osmog po redu Noći kazališta.

Ako se kojim slučajem nalazite u spomenutoj Crikvenici besplatna predstava Ludens Teatra ‘Kazalište, što, kako i zašto uopće?’ poslužit će kao idealna uvertira da se idući dan zaputite na predstave u obljižnjoj Rijeci.

S druge pak strane, Krapina se pobrinula da se u nedjelju oprostimo sa subotnjom Noći, tako da za samo 10 kuna u Festivalskoj dvorani Krapina možete pogledati predstavu Kerekesh Teatra ‘Grimmix’ Braće Grimm.

U svakom slučaju, ovaj vikend svi putevi vode u kazalište na vama je samo odabrati gdje ćete. Cjelokupni program u svih 47 gradova možete provjeriti na službenim stranicama Noći kazališta.