Pretraga

Sve svoje jezične nedoumice, po novom možete riješiti na ovom portalu

A- A+

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje obilježava Mjesec hrvatskoga jezika, koji počinje 21. veljače, na Međunarodni dan materinskoga jezika, a završava 17. ožujka, na dan kad završavaju Dani hrvatskoga jezika.

Povodom svega toga, Institut za hrvatski jezik će i ove godine organizirati brojna događanja kako bi se o hrvatskome jeziku, jednoj od najvažnijih značajki hrvatskoga identiteta, govorilo što više i kako bi se širila svijest o vrednotama i ljepotama hrvatskoga jezika.

Izdvojeni članak

Državna matura: Gramatičke greške koje ćete vjerojatno napraviti na maturi

Tradicionalno će se unutar Mjeseca hrvatskog jezika održati i Dani otvorenih vrata Instituta, na kojima će IHJJ ugostiti učenike osnovnih i srednjih škola te sve druge zainteresirane. No, kako stoji na stranicama Instituta, detaljan program događanja će objaviti u tijeku ovog tjedna.

Povodom Mjeseca hrvatskog jezika Institut će predstaviti obnovljenu stranicu svojih jezičnih savjeta na adresi jezicni-savjetnik.hr, a predstavit će i novi portal Hrvatski jezik u školi na adresi hrvatski.hr.

Uz pomoć tih dviju stranica, moći ćete lakše rješavati jezične dileme s kojima se svi nosimo.

Izdvojeni članak

Najčešće pravopisne greške u komentarima članaka na internetu

Kroz godine smo i mi na portalu srednja.hr nastojali popratiti Međunarodni dan materinskog jezika, zanimljivostima iz hrvatskog jezika. Neke od tih tekstova pročitajte na potonjim linkovima:

Razlikovni rječnik hrvatskog i srpskog jezika

Najučestaliji pleonazmi u hrvatskom jeziku

Ovo je najdulja riječ u hrvatskom jeziku

‘Ono za juhu’ diljem Hrvatske

Nove hrvatske riječi koje vjerojatno niste čuli