Pretraga

Ako ste se predomislili ili niste prijavili ispite, još stignete

A- A+


Izdvojeni članak

Državna matura: Ovako će izgledati pitanja na testu iz psihologije

Iako je 1. veljače bio posljednji dan da  izabrete i konačno zaključate svoj izbor ispita državne mature, ukoliko iz nekog razloga to niste mogli napraviti, ne mora značiti da nećete moći polagati maturu. Prijavljeni ispiti iz opravdanih razloga se ipak mogu promijeniti.

Naime po novom Pravilniku o polaganju državne mature u članku 17. stoji da se prijavljeni ispiti mature ipak mogu odjaviti i prijaviti neki drugi ispiti i to najkasnije 30 dana prije početka ispitnog roka.

Ako među vama ima onih koji nisu zadovoljni svojim i žele promijeniti izbor predmeta koji će polagati na maturi, trebali bi se javiti svome ispitnom koordinatoru koji će uz učenika potpisati prijavnicu.

Što se tiče kandidata koji se uopće nisu prijavili, oni uz opravdane razloge još to mogu napraviti. Opravdani razlozi uključuju teže zdravstvene probleme, smrt u obitelji, prometnu ili neku drugu nesreću te druge opravdane razloge.
Nakon što objasnite razlog svoje opravdanosti, povjerenstvo na temelju odgovarajućih dokaza određuje je li zaista vaša odluka opravdana.