Pretraga

Do danas u 16:00 sati kandidati mogu još uvijek mijenjati studijske programe

A- A+

Srednjoškolci koji upisuju studentske programe na jesenskom roku, imaju vremena do danas u 15:59 mijenjati svoje prioritete i studijske programe. Nakon tog od 16:00 sati bit će objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe.

Izdvojeni članak

Okončana državna matura: Evo što ju je obilježilo ovoga puta

Svi koji planiraju postati brucoši u jesenskom roku, do tog termina kandidati mogu mijenjati svoje studijske programe kao i listu prioriteta. Sve do 15:59 budući brucoši mogu činiti promjene, a one podrazumijevaju prijave za upis na studijske programe koji nemaju raniji rok prijave, promjene prioriteta studija i u konačnici brisanje programa koje kandidati ni u kojem slučaju ne bi željeli upisati, čak ni onda kada bi ostvarili pravo upisa.

Ono što je bitno da svi kandidati svoje studijske programe poslože prema listi želja studiranja s tim da se na prvo mjesto stavi fakultet koji bi kandidat najviše želio studirati, a kasnije prijavi studijske programe koji su na nižem prioritetu studiranja.

Također, svaki kandidat može biti unutar upisne kvote na više odabranih studijskih programa, no pravo upisa može ostvariti samo za jedan jednopredmetni program ili dva dvopredmetna studijska programa, a to je onaj studij pored kojeg će pisati riječ DA i za koji će mu biti dodijeljen upisni broj.