Vijesti

Obzirom da se matura opasno približava sutra (4. travnja) će se na druženju srednjoškolskog književnog kluba obraditi dva naslova s popisa djela za esej na državnoj maturi. Riječ je o djelima Posljednji Stipančići i Stranac. Predavanje počinje u 19. i 30 u splitskom Klubu Zona. 

Dođite na besplatnu pripremu dvaju djela s popisa lektira za esej na maturi

Inače, srednjoškolski književni klub održava se prvim radnim utorkom u mjesecu. Svojevrsne besplatne pripreme za maturu učenicima omogućavaju da lakše shvate ili možda na nov način dožive naslove s državne mature.

- Druženja Književnog kluba u Klubu Zona započela su u listopadu 2015. te je do sada sudjelovalo više od tri stotine srednjoškolaca. U travanjskom druženju razgovarat ćemo o dva naslova. Prvi će biti roman Posljednji Stipančići u kojem Vjenceslav Novak pruža svojevrsnu analiza socijalnih, moralnih i psiholoških sastavnica hrvatskoga društva u prvim desetljećima 19. stoljeća. Također, tema će biti i jedan od najznačajnijih romana francuske književnosti dvadesetog stoljeća, Stranac Alberta Camusa, objašnjava Irena Delonga Nešić, voditeljica kluba i profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti.

Do sada je profesorica Delonga Nešić u ovoj školskoj godini održala predavanja o djelima Bijeg, Zločin i kazna te Dundo Maroje, sve s popisa naslova az esej na maturi

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.