Vijesti

Nakon što su objavljene konačne rang liste za upis na studijske programe na jesenskom upisnom roku, iz Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje objavili su kako je većina slobodnih mjesta za upis popunjena.

Iznenađujuće: Ovaj je smjer bio najtraženiji na upisima u jesenskom roku

Nakon provedenog ljetnog upisnog roka, slobodno je ostalo 8,670 mjesta na studijskim programima diljem Hrvatske. Za preostala upisna mjesta, u jesenskom roku se prijavilo 7,436 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 3,739.

Najtraženiji studijski smjer Radiologija

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji smjer bila je Radiologija, odnosno Radiološka tehnologija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, zatim Radna terapija na istom Veleučilištu. 

Treća po redu prioriteta je Fizioterapija na Medicinskom fakultetu u Osijeku, Sanitarno inženjerstvo na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu te u konačnici Medicinsko-laboratorijska dijagnostika također u Zagrebu. 

Oko 30 tisuća brucoša u novoj akademskoj godini

Upisi za buduće studente kreću 21. rujna i traju do datuma koje odrede visoka učilišta, a prema podacima Središnjeg prijavnog ureda studijske programe je u ljetnom upisnom roku prijavilo 40, 385, a pravo upisa ostvarilo je 29, 590 kandidata.

Kada tome pridodamo buduće studente koji su pravo upisa ostvarili na jesenskom roku u novoj, 2016./2017. akademskoj godini u Hrvatskoj će biti više od 30 tisuća brucoša.   

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.