Pretraga

Maturanti oprez! Ne učinite li ovo u roku 7 dana, ništa od polaganja mature

A- A+

Maturanti i ostali pristupnici državnoj maturi, imate još nešto manje od sedam dana za prijavu predmeta, koje ćete polagati. Do 15. veljače u 12 sati možete prijaviti predmete koje mislite pisati na maturi, ali preporučamo da to ne radite to u zadnji moment.

Oni koji će imati opravdane razloge poput dugotrajne bolesti i sličnog, moći će predmete prijaviti i naknadno. U slučaju opravdanih razloga, moći ćete i promijeniti prijavljene predmete ili razine obveznih predmeta. Za te iznimne slučajeve, prijave su otvorene sve do 8. svibnja

Izdvojeni članak

Maturanti pozor! Danas kreću prijave studijskih programa

Oni koji se pak odluče iz određenog razloga odjaviti prijavljene ispite, za to imaju više od tri mjeseca odnosno sve do 18. svibnja. Inače za jednan rok državne mature, moguće je prijaviti najviše šest izbornih predmeta.

Potvrđivanje ocjena četvrtog razreda (odnosno petog razreda medicinske škole), učenici imaju rok izvršiti od 19. do 30. svibnja.

Podsjetimo da su 9. siječnja otvorene prijave studijskih programa za maturante i ostale kandidate koji se žele upisati na javne visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj. Rok do kojeg traju prijave je 17. srpnja u 17:59 minuta.

Dakle do tada možete mijenjati i listu prioriteta. No, napominjemo da svakako pogledate uvjete upisa i na stranicama fakulteta, jer je moguće da pojedine sastavnice imaju drugačije rokove od općih odnosno da se za njih potrebno prijaviti prije 17. srpnja.

Izvor: NCVVO

Ako ste zainteresirani za broj prijavljenih na pojedine predmete prošlogodišnje državne mature, podaci su vam na ovoj poveznici.

Na ovom linku pak možete pogledati koliko je kandidata konkuriralo za jedno upisno mjesto na najpopularnijim fakultetima prošle godine!