Vijesti

[NAJMATURANTICA] Dorja se odlično snalazi i na maturi i na veslanju

Objavljeno 28.08.2016 11:23 piše Klara Modrić

Ako pirate Dorju Cepetić iz Zagreba kako se osjeća kao jedna od najmaturantica ove godine, skromno će vam odgovoriti kako nije ni sanjala da bi mogla postati jedna od njih. Riješivši državnu maturu samim odličnim ocjenama, sada već bivša učenica V. gimnazije uspješno je upisala studij Farmacije i veoma se raduje novim izazovima.


[NAJMATURANTICA] Dorja se odlično snalazi i na maturi i na veslanju

Iako zbog sportskih obaveza nije prisustvovala dodjeli nagrade najmaturantima 'Marin Soljačić', ova simpatična sada već brucošica priznaje kako je presretna rezultatima te da sada ima osjećaj kako može sve. Razgovarali smo s uspješnom Zagrepčankom koja nam je otkrila rezultate i čime se bavi u slobodno vrijeme.


'U početku mi se činilo teže nego prošlih godina'

Dorja je u svim predmetima pokazala izvanredno znanje pa je tako 96 posto riješila iz Engleskog, 95 posto iz Matematike, 87 posto iz Hrvatskog, dok je izborne predmete Biologiju i Kemiju riješila 86 odnosno 85 posto. 

- Što je više vremena prolazilo od mature to sam manje imala pojma kako sam napisala tako da, kad sam vidjela sve petice na rezultatima, jako sam se iznenadila i, naravno, bila presretna, nisam očekivala tako dobre rezultate, priznaje nam najmaturantica. 

Ovogodišnja joj se matura na 'prvu' činila zahtjevnijom nego prošlih godina, a dodaje kako je i Biologija bila drukčija nego prije. 

- Nakon što sam napisala mature činilo mi se da je bilo teže nego prošlih godina, ali to je normalno zbog treme. Sada mi se čini da je jedino Kemija bila malo zahtjevnija, a Biologija je po konceptu potpuno promijenjena pa me to iznenadilo, dodaje Dorja. Uspješna veslačica

Uz iznimne rezultate u školi ova Zagrepčanka aktivno se bavi sportom pa zbog priprema nije prisustvovala dodjeli nagrade 'Marin Soljačić'. 

- Nije mi palo na pamet da bih mogla biti među najmaturantima, iznenađenja samo pristižu. Jako sam sretna i zadovoljna tim postignućem, nakon ovoga imam osjećaj da mogu sve, priznaje Dorja koja je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu upisala Farmaciju kojom bi se u budućnosti voljela baviti, pogotovo onom usko povezanom s medicinom i sportom.

Dorja se aktivno bavi veslanjem, a uz sve obaveze u slobodno vrijeme obožava čitati. Kaže, raduje se novim izazovima koji su pred njom.

- Jako se radujem fakultetu jer ću učiti o području koje me jako zanima, na novom mjestu, s novim ljudima i novim prilikama za uspjeh, zaključuje buduća farmaceutkinja.


Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.