Pretraga

Sve zagrebačke srednje škole dobivaju majice za norijadu: Evo koliko će to koštati

A- A+

Nakon nabavke uniformi te papučica za vrtičance, mnoge je prošli tjedan iznenadila nova ideja zagrebačkog gradonačelnika, da nabavi majice za norijadu svim maturantima glavnog grada Lijepe naše. Koliko je to zapravo sjajan predizborni trik, svjedoči i činjenica da je proslava zadnjeg dana nastave, samo dva dana prije lokalnih izbora u Hrvatskoj, kada će većina maturanata imati mogućnost po prvi puta glasovati. 

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport su nam potvrdili da će ‘Grad Zagreb nabaviti majice svim učenicima završnih razreda srednjih škola te njihovim razrednicima i ravnateljima, to jest nastavnicima u pratnji’. 

Izdvojeni članak

Bandić nakon uniformi nabavlja i majice za norijadu maturantima

Isti Ured nas je izvijestio i kako je ‘u tijeku je prikupljanje podataka o broju i veličinama te izboru majica, a pretpostavka je da će sve koštati do 200.000,00 kuna’

U svome odgovoru iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport nas obavještavajui kako je ‘Odluku o nabavi majica, koje će učenicima završnih razreda ostati trajna uspomena na ovaj iznimno važan dan, donio gradonačelnik u suradnji s Vijećem učenika Grada Zagreba.’

Kako je prošli tjedan, kada smo objavili prve informacije o akciji ‘majice za norijadu’, Jutarnji list objavio očitovanje pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića, u kojem između ostaloga kaže da će se nabavkom majica izbjeći ‘neki vulgarne natpisi i šarenilo, zanimalo nas je i tko će ocjenjivati što je vulgaran natpis, a što ne.  

– Rok za predaju idejnih rješenja Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport je petak, 14. travnja 2017. godine. Na majice će biti tiskan logo Grada Zagreba, a ostala idejna rješenja bit će sukladna odabiru samih škola. Učenici završnih razreda bit će u prilici majice dorađivati sukladno vlastitim željama i potrebama, u čemu ovaj Ured neće sudjelovati, odgovaraju nam iz spomenutog Ureda. 

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Maturanti iz raznih krajeva Hrvatske poslali nam majice i kostime za norijadu

Na kraju su nam pojasnili kako će školama majice biti poslane najkasnije do ponedjeljka 15. svibnja, odnosno četiri dana prije norijade.

Za mišljenje o ovoj inicijativi smo još prošli tjedan pitali i najozbiljniju Bandićevu protukandidatkinju za mjesto gradonačelnika Anku Mrak Taritaš.

– Šteta što sam zatvorila natječaj na Facebooku za najluđi predizborni prijedlog gradonačelnika jer sam sigurna da bi ovaj prijedlog s majicama osvojio prvu nagradu. Ovo nije nešto čime bi se grad trebao baviti već maturantima prepustiti slobodu izražavanja na njihov najavažniji dan na kraju srednjeg školovanja. Podsjetit ću ovakve ludosti se ne bi događale da su zastupnici HDZ-a u skupštini odbili glasati za ovakav predizborni proračun pa gradonačelnik naš novac ne bi trošio na ovakve stvari, rekla nam je prošli tjedan HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

Najbolje majice s prošlogodišnje zagrebačke norijade, možete pogledati na ovom linku.