Vijesti

Nakon lijepe vijesti da se na osječkoj Umjetničkoj akademiji od sljedeće akademske godine otvaraju tri nova smjera kao i preddiplomski studij na Matematici i računarstvu, stiže nova. U sklopu tamošnjeg Pravnog fakulteta pokreće se studiji koji je od traženijih među maturantima – Socijalni rad.

U Osijeku je pokrenut jedan od traženijih studija među maturantima
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Jedan od atraktivnijih studija među maturantima jest Socijalni rad, koji se za sada može studirati jedino na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od sljedeće akademske godine to se mijenja, jer će studenti već od jeseni moći upisati Socijalni rad i u sklopu Pravnog u Osijeku.

Ovaj sveučilišni preddiplomski studij ustrojen je kao redoviti i izvanredni studij, oba u trajanju od tri godina, odnosno šest semestara. Akademski naziv koji student stječe po završetku studija jest prvostupnik/ica socijalnog rada.

Nastava će se izvoditi u obliku predavanja, vježbi i seminara, a budućim studentima zasigurno će biti zanimljiva i terenska nastava kroz sve tri godine studija, a kroz koju će imati mogućnost steći kompetencije za rad.

- Cilj preddiplomskog sveučilišnog studija socijalnog rada jest prenijeti studentima znanje, vještine i vrijednosti nužne u socijalnom radu kojim se nastoji ublažiti socijalne i ekonomske nepravde te nejednakosti u društvu, poštujući etička načela socijalnog rada kao i temeljne potrebe i prava ljudi, stoji u elaboratu studija.

Sveučilišni preddiplomski studij završava kada studenti ispune sve studentske obveze: odslušaju predviđenu nastavu prema studijskom programu, polože ispite predviđenih obveznih i izbornih kolegija, obave obveznu terensku nastavu, izrade i obrane završni rad.

Više detalja o samom studiju čiji je predlagač Katedra za obiteljsko pravo i Pravni fakultet u Osijeku, možete doznati u dokumentu koji slijedi.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.