Pretraga

[VIDEO] Profesorica na jednostavan način savjetuje kako za peticu napisati esej iz Engleskog jezika na maturi

A- A+

Profesorica u Srednjoj školi Kutina Alma Milat, odlučila je olakšati muke tisućama kandidata koji će pisati na višoj razini esej iz Engleskog jezika na maturi. Svoj poučni video počinje pojašnjenjem onoga što se traži, budući da je za rješavanje bilo kojeg zadatka, vrlo bitno taj zadatak i razumijeti.

Ona tako navodi tri potencijalne formulacije zadatka, ukratko pojašnjavajući kako pristupiti svakome od njih. Također navodi i univerzalne propise, a to su da esej sadrži 200-250 riječi, kao i da svaki od njih treba sadržavati uvod, glavni dio i zaključak.

Izdvojeni članak

[Matura ’17] Provjerite što vas očekuje na obje razine ispita iz Engleskog jezika

– Izuzetno je važno biti precizan i držati se teze koja je izražena zadatkom, navodi profesorica Milat.

Potom navodi kojim ćete propustima u pojedinim vrstama zadataka, zasigurno izgubiti određene bodove.

Kao važnu uputu za svaku vrst eseja, profesorica Milat objašnjava da je važno izraziti svoje mišljenje.

Kada je pak riječ o dijelovima eseja, dakle uvodu, glavnom dijelu (body) i zaključku, treba imati na umu da to ne znači da se esej treba sastojati od tri ulomka. Ali ne ide to baš tako. Glavni dio se sastoji od onoliko ulomaka, koliko ima glavnih ideja.

Uz sve ove upute, profesorica Alma Milat, daje i niz tehničkih detalja o tome kako grafički treba izgledati esej, kako odvojiti ulomke i tako dalje. Nemojte svakako zanemariti ove upute jer ignoriranjem tih grafičkih uputa, možete izgubiti mnoštvo bodova.

Zatim se profesorica koncentrira na to kako treba izgledati pojedini dio eseja, a pošto se tu radi o zbilja nizu detalja, najbolje je da ostalo pogledate u ovom klipu, putem kojeg se možete temeljito uputiti u sve što treba i ne treba napraviti na eseju iz Engleskog jezika više razine.

https://www.youtube.com/watch?v=bNo80_5mzgw