Vijesti

Do 15. veljače su se mogli prijaviti predmeti za ljetni rok državne mature. No, ako to niste učinili iz opravdanih razloga, to možete učiniti još do 8. svibnja (uključujući i taj dan). Opravdani razlozi su teži zdravstveni problemi u razdoblju trajanja prijava ispita, smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi opravdani razlozi.

Važne obavijesti vezane za prijave i odjave ispita državne mature

Inače, svi detalji o naknadnim prijavama, promjenama i odjavama ispita propisane su člancima 17. i 18. Pravilnika o polaganju državne mature. Međutim, ovaj Pravilnik biste svakako trebali pročitati u cijelosti, kako vas ništa ne bi iznenadilo uoči tog važnog testa. (dokument se nalazi ispod teksta)

Kako do naknadne prijave?

Kako je objavljeno na stranicama Postani student, učenici koji ove školske godine završavaju četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj zamolbu za naknadnom prijavom ili promjenom prijavljenoga ispita dostavljaju Školskom ispitnom povjerenstvu koje donosi odluku o opravdanosti zahtjeva i o tome obavještava Centar.

Za postupak naknadne prijave ispita, promjene prijavljenih ispita i promjeni razine ispita učenici se trebaju javiti ispitnome koordinatoru u školi.

Ostali pristupnici zamolbu s priloženom dokumentacijom iz koje je vidljiva opravdanost razloga za naknadnom prijavom ili promjenom ispita, dostavljaju Centru putem pošte na adresu: Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja 10020 Zagreb Ulica Damira Tomljanovića-Gavrana 11 Naznaka - Povjerenstvo za ispite DM

Obrasci zamolbe se nalaze ispod ovog paragrafa i to sljedećim redoslijedom:

- Zamolba za naknadnu prijavu

- Zamolba za promjenu ispita

- Zamolba za promjenu razine ispita

Na stranicama Postani student stoji i ova napomena:

- uz zamolbu za naknadnu prijavu ispita potrebno je dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje razlog i opravdanost neprijavljivanja ispita u propisanom roku.

- uz zamolbu za promjenom ispita i promjenom razine prijavljenoga ispita potrebno je dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje razlog i opravdanost zamolbe.

- Nepotpune zamolbe Povjerenstvo neće razmatrati.

Kada je riječ o odjavama ispita, njih možete vršiti do 18. svibnja (uključujući i taj dan).

Kako se prijavljeni ispiti odjavljuju?

1. Učenici koji ove školske godine završavaju četvrti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ispite odjavljuju u svojim školama, na način da se jave ispitnome koordinatoru u školi, koji će ih uputiti u daljnje postupanje.

2. Ostali pristupnici javljaju se Centru putem e-maila: odjava@ncvvo.hr putem koje će dobiti naputak o daljnjim postupcima.

Ako i dalje imate određene nejasnoće kad i kako naknadno prijaviti, odjaviti ili promijeniti već prijavljeni ispit, na ovom linku se nalaze priručnici za prijavu ispita državne mature prema kategorijama pristupnika s detaljnim informacijama.

Ostale značajne informacije vezane za državnu maturu, poput kalendara, promijena u ispitnim katalozima, načinu kažnjavanja prepisivanja, pogledajte na potonjim linkovima:

Objavljen kalendar državne mature za školsku godinu 2016/2017

Ovaj je izborni predmet prijavilo daleko najviše pristupnika državnoj maturi

Važne izmjene na ispitu iz Matematike na državnoj maturi

Sva djela koja su zadana za esej na dosadašnjim državnim maturama

Rigorozno postrožene kazne za prepisivače na državnoj maturi

Objavljen popis svih lektira za esej iz Hrvatskog jezika na državnoj maturi

Objavljeni ispitni katalozi za državnu maturu 2016./2017. godine

Nakon 7 godina uvedene promjene u gotovo sve predmete na državnoj maturi!

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.