Pretraga

Zbog odgode mature iz Hrvatskog izmijenjeni termini polaganja još četiri ispita

A- A+

Propust koji se u ponedjeljak dogodio u Obrtnoj tehničkoj školi Split, kada su maturantima umjesto eseja podijeljeni ispiti iz jezika i književnosti, uvjetovao je odgodu mature iz tog predmeta na 28. lipnja u 14 sati. U to se vrijeme trebao pisati Latinski jezik, a toga dana u 9 ujutro pisati su se trebali i ispiti iz materinskih jezika – ispit iz Mađarskog, Srpskog i Talijanskog. Termini svih spomenutih ispita su pomaknuti.

Kako dio učenika, osim osnovnog Hrvatskog polaže ispit i iz materinskog jezika, izmjena datuma polaganja Hrvatskog tim bi učenicima poremetila planove, budući da i nije baš najpraktičnije pisati dva jezika u istome danu.

Izdvojeni članak

NCVVO: Financijsku štetu za ponavljanje mature platit će krivac za propust

Stoga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo svoju suglasnost na izmjene Kalendara polaganja ispita državne mature u ljetnome roku školske godine 2016./2017. Uz tu i suglasnost škola u kojima učenici pohađaju nastavu na jeziku i pismu nacionalnih manjina, odlučeno je kako će se ispiti koji su se trebali polagati 28. lipnja u terminima 9 i 14 sati, polagati prema sljedećem rasporedu: 

27. lipnja 2017. u 9 sati – Latinski jezik (A i B razina) 

29. lipnja 2017. u 9 sati – Mađarski materinski jezik (Test) 

29. lipnja 2017. u 14 sati – Talijanski materinski jezik (Test) 

1. srpnja 2017. u 9 sati – Srpski materinski jezik (Test)

Suglasnost MZO-A Za Promjenu Kalendara Državne Mature 2016_17 by srednja.hr on Scribd