Domaćinstvo

Palačinke su jedno od rijetkih jela koje postoji u slatkom i slanom obliku. Ovoga vam puta donosimo recept za pohane palačinke punjene piletinom i gljivama, idealne ako vam je od prethodnog dana ostalo ostataka piletine. Ovo je ujedno i odlična ideja za ručak za veliki odmor.

Idealan ručak za veliki odmor: Pohane palačinke s piletinom i gljivama
Foto: Flickr, Nicholas Lundgaard

Sastojci

  • 1 odrezak pilećih prsa (ili 200 g mljevene piletine)
  • 150 g šampinjona
  • pola glavice luka
  • 4 palačinke 
  • sol, papar
  • peršin, origano

Za paniranje:

  • 2 jaja
  • krušne mrvice
  • brašno
  • ulje

Priprema:

1. Pileća prsa narežite na sitne kockice i prepržite na malo ulja, 8-10 minuta. Možete koristiti i mljevenu piletinu.

2. Piletini dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok luk ne postane proziran. Dodajte i sjeckane šampinjone, pa sve začinite solju, paprom i začinskim biljem. Pirjajte još 10-ak minuta.

3. U dobivenu smjesu, ako to želite, možete dodati vrhnje. Smjesom potom punite palačinke te ih redom 'uvaljajte' u brašno, jaja i krušne mrvice. Pohajte u dubokom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Dobar tek!

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.