Domaćinstvo

Ako posjetite državu 'preko bare' i zatražite u nekom od restorana palačinku, neće vam biti servirana onakva na koju ste navikli. Američke palačinke nešto su drugačije od naših, smjesa je gušća, a zato što sadrže prašak za pecivo, deblje su i 'prozračnije'.

Ne brojite kalorije - pripremite si najukusnije američke palačinke
Flickr; Alper Mumcu

Donosimo vam recept za osnovnu smjesu za ove palačinke. U nju možete staviti i neko bobičasto voće, banane i slično. Voće možete poslužiti po strani, a palačinke preliti čokoladnim preljevom ili uz njih poslužiti sladoled. Za pripremu su vam potrebni osnovni sastojci koje vjerojatno već imate doma, a sam postupak je jednostavan i vrlo kratak.

Sastojci

  • 1 šalica brašna
  • 2 žlice šećera
  • 2 i pol žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 1 i jedna četvrtina šalice mlijeka
  • 3 žice maslaca
  • 1 jaje

Priprema

1. Suhe sastojke (brašno, šećer, sol, prašak za pecivo) pomiješajte. Dodajte ostale, tekuće sastojke te sve zajedno ponovo izmiješajte.

2. Tavu za palačinke zagrijte i malo premažite uljem. Na tavi, ako je veća, možete peći više palačinki odjednom, a za jednu vam je dovoljna četvrtina šalice smjese.

3. Palačinku s donje strane pecite dok se na gornjoj ne pojave mjehurići i rubovi ne izgledaj suho, a zatim preokrenite palačinku. Od ove smjese dobije se otprilike 12 palačinki.

4. Poslužite uz sladoled, svježe voće, čokoladni preljev, javorov sirup i sl.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.