Domaćinstvo

Japanski cheesecake, kako se popularno naziva, prozračna je torta od sira koja potječe iz Japanskog grada Hakada. Prvi recept osmislila su dvojca Japanaca Shuntaro Kurakake i Tetsushi Mizokami, po kojemu je torta dobila svoj nadimak Ujak Tetsu. Korisnici Instagrama obožavaju video klipove u kojima se torta spravlja, pa smo vas odlučili naučiti kako ju možete pripremiti i sami.

Svi su ludi za japanskim cheesecakeom s Instagrama: Pripremite ga sami
Screenshot: YouTube; Tasty

Širom svijeta ovaj recept je postao popularan 2011. godine, kada se torta od sira pojavila u jednom TW showu, a u zadnje vrijeme kratki video klipovi spravljanja ove torte odvraćaju pažnju korisnika Instagrama. Da ne biste ostali širom raširenih očiju i praznog želuca, popularni cheesecake pripremite kod kuće, jednostavno je!

Sastojci

  • 140 g šećera 
  • 6 jaja (odvojeno bjelanjci od žumanjaka) 
  • 50 g maslaca 
  • 250 g krem sira 
  • 100 ml mlijeka 
  • 1 žlica limunovog soka 
  • 60 g glatkog brašna 
  • 20 g kukuruznog škroba (gustina) 
  •  1/4 žličice soli

Priprema 

1. Na pari otopite krem-sir, maslac i mlijeko. Smjesu ohladite, te u nju dobro umiješajte brašno, kukuruzni škrob, sol, žumanjke i limunov sok. 

2. Bjelanjke istucite u snijeg, postupno im dodajući šećer. 

3. Trećinu bjelanjaka umutite u žutu smjesu, a onda ostatak bjelanjaka nježno i lagano pomiješajte sa smjesom (kako bi ostala pjenasta). 

4. Kalup za tortu biste izvana trebali obložiti aluminijskom folijom, a iznutra papirom za pečenje. Smjesu ulijte u tako pripremljeni kalup i smjestite u veću tepsiju u koju ćete dodati cca. 3 cm vode. 

5. U tzv. kupki, cheesecake pecite otprilike sat i deset minuta ili dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.