Hrvatska

[INA Pitalica] Kako pomoći žednom Domagoju?

Objavljeno 01.05.2017 00:34 piše srednja.hr

Portal Srednja.hr i INA uz pomoć studentske udruge Mladi nadareni matematičari 'Marin Getaldić' organiziraju ciklus INA pitalica kroz koje tijekom školske godine nagrađujemo točne odgovore na matematička i logička pitanja. Točne odgovore za prvu pitalicu u 2017. godini pošaljite na pitalica@srednja.hr do 7.5. kada objavljujemo pobjednika pitalica koji će osvojiti poklon paket iznenađenja iz INA-e.

[INA Pitalica] Kako pomoći žednom Domagoju?

Svoje odgovore za INA pitalicu pošaljite na mail pitalica@srednja.hr do 7.5., a osoba koja prva odgovori točno dobit će poklon paket iznenađenja iz INA-e. Isti dan objavljujemo na portalu točno rješenje i ime pobjednika. Pitalicu su osmislili Mladi nadareni matematičari 'Marin Getaldić'.

Ina Pitalica:

Stjepan i Domagoj nalaze se međusobno udaljeni nedaleko od obale rijeke koju možemo zamisliti kao pravac. Domagoj je žedan i viče "Vode!". Stjepan, čuvši njegove vapaje, želi otići do rijeke, natočiti čašu vode te je odnijeti Domagoju. Također, to želi napraviti prehodavši najmanji mogući put. Kako se treba kretati?

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.