Hrvatska

Kozmička providnost: Oglas za posao koji idealno odgovara rektoru Borasu

Objavljeno 20.01.2017 13:46 piše Marko Matijević

Nevjerojatna slučajnost u kozmičkim parametrima dogodila se rektoru zagrebačkog Sveučilišta Damiru Borasu. Gotovo sudbonosno, ponudilo mu se rješenje za brojne njegove probleme kroz oglas Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Naime, spletom okolnosti otvoren je natječaj za posao redovitog profesora koji u potpunosti odgovara znanstvenom radu samog rektora! Međutim, rektor mora hitno reagirati i prijaviti se jer je danas zadnji dan prijave.

Kozmička providnost: Oglas za posao koji idealno odgovara rektoru Borasu
Ilustracija srednja.hr

Rektor Damir Boras mora do kraja akademske godine od svog matičnog Filozofskog fakulteta dobiti dozvolu za produžetak rada nakon 65. godine. Studenti su mu prilikom rođendana čestitali s urudžbiranjem torte, a on im se pritom nije ni zahvalio jer je vjerojatno bila neukusna. U slučaju da ne dobije dozvolu za produžetak rada, morat će prekinuti rektorski mandat na pola, što nikako nije dobro ako ste ambiciozni.

Kozmičke sile su prepoznale rektorove želje i transformirale je u oglas koji u potpunosti odgovara njegovom znanstvenom opusu. Tako je Učiteljski fakultet 20. prosinca, taman kao božićni poklon, otvorilo natječaj za redovitog profesora na neodređeno vrijeme!

- Učiteljski fakultet raspisuje natječaj za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto redovitog profesora za znanstveno područje društvenih znanosti, polje informacijske znanosti, grana informacijski sustavi, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, na Odsjeku u Petrinji – 1 izvršitelj, stoji u natječaju.

Rektor je prije stupanja na dužnost bio dekan Filozofskog fakutleta u Zagrebu gdje je utemeljio Katedru za leksikografiju i enciklopediku te je jedan od osnivača Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti. Za znanstvenog savjetnika u području društvenih znanosti, polje informacijske znanosti, grana informacijski sustavi i informatologija izabran je 19. 10. 2006., a za redovitog profesora na vrijeme od 5 godina potvrđen je na Senatu Sveučilišta u Zagrebu 12. 12. 2006.

Primjetit ćete da rektoru, sasvim prigodno, odgovaraju kriteriji natječaja po području, polju, grani i svemiru. I vrapcu na grani je poznato koje probleme rektoru izazivaju nedisciplirani studenti i profesori na Filozofskom fakultetu, a s ovim natječajem i prelaskom na Učiteljski fakultet mogao bi uz manje briga osigurati dozvolu za produžetak rada. Nevjerojatni su ti ljudi s Filozofskog, koji tjeraju vlastitog rektora jer im je raspustio Studentski zbor zbog manje od 15 posto članova u Fakultetskom vijeću, a isto nije htio napraviti na drugim fakultetima.

Nadamo se da je rektor već prije vidio natječaj, ali ako nije, poručujemo mu da se čim prije prijavi! U akademskoj zajednici profesori ne vole kada se prijave šalju 10 minuta poslije ponoći, a nema sumnje vjerovati kako dekan Učiteljskog fakulteta isto razmišlja.

Isto tako, s obzirom da je natječaj otvoren za mjesto u Petrinji, a sve kako bi olakšali rektoru, pogledali smo mogućnsti prijevoza. Prema Google Mapsu, riječ je 58 kilometara dugom putu, za što će automobilom trebati oko sat vremena. Odlazak s Trga Maršala Tita lakše će pasti jer je adresa Odsjeka u Petrinji na Trgu Matice Hrvatske. Pojedini autoprijevoznici, koje nećemo reklamirati, nude za 34 kune prijevoz u jednom smjeru u trajanju od 90 minuta.

Rektoru Borasu, u slučaju da se prijavi na natječaj, želimo svu sreću na intervjuu za posao.

Kozmička providnost: Oglas za posao koji idealno odgovara rektoru Borasu
Zagreb-Petrinja udaljenost

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.