Hrvatska

Udruga srednjoškolaca iz Hrvatske povodom svog Međunarodnog dana odlučila je organizirati zanimljivu akciju kojom ministru znanosti i obrazovanja žele ukazati na probleme s kojima se svakodnevno susreću. Iz Udruge pozivaju sve srednjoškolce da se uključe u ovu akciju te pošalju pismo sa svojim problemima, a ako nadležno Ministarstvo ne odgovori u roku od 10 dana pismo možete prosljediti njima. 

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca, učenici organizirali akciju slanja pisama ministru

Budući da se 17. studenoga obilježava Međunarodni dan srednjoškolca u spomen na praške srednjoškolce i studente koji su bili streljani usred mirnog prosjeda protiv nacističke okupacije, hrvatski su srednjoškolci odlučili glasno reagirati na svakodnevne probleme koje ih muče. Njime žele ukazati javnosti i Ministarstvu na pravo stanje stvari koje bi se u dogledno vrijeme do temelja trebalo promijeniti.

Nakon konzultacija sa srednjoškolacima diljem Republike Hrvatske, USRED je sažeo mnijenje srednjoškolaca u jedinstvenu strategiju obrazovanja koju želi predstaviti ministru te su se pritom dotakli pitanja prijevoza, udžbenika, učeničkih servisa, prehrane srednjoškolaca, kao i državne mature.

- Želimo simbolično, barem na taj datum, staviti fokus na položaj srednjoškolaca u današnjem društvu te pokazati da učenici žele, mogu i trebaju biti kokreatori odluka u obrazovanju, kao što i jamči Članak 2. Deklaracije o pravima srednjoškolaca, tvrdi Tatjana Matić, predsjednica Udruge srednjoškolaca Hrvatske i maturantica koprivničke Gimnazije Fran Galović 

Svako poslano pismo ministru nova je nada za skorim mijenjanjem obrazovnog sustava, a ono bi trebalo sadržavati svu problematiku s kojom se u vašoj školi svakodnevno susrećete. 

Povodom Dana srednjoškolaca, Udruga organizira niz aktivnosti u deset hrvatskih gradova, a nacionalna aktivnost 'Pošalji pismo ministru' jedna je od njih. Ako vam iz Ministarstva na pitanja ne odgovore u roku od deset dana, Udruga poziva srednjoškolce da pisma prosljede njima na mail adresu ured@usred.hr.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.