Jeste li znali

Svaki mladić u Hrvatskoj u dobi od 25 do 29 godina internet koristi svakodnevno, po čemu smo prvi u Europi. Prosjek Europske unije je 86%, dok je posljednja u ovom pogledu Rumunjska. Tamo po prilici 3 od 5 muškaraca u spomenutoj dobi koristi internet svakog dana (precizno 62% njih). 

Po ove dvije stvari su mladi u Hrvatskoj bolji od svih vršnjaka iz EU

Kada smo već kod podataka kojima se možemo pohvaliti, recimo i da u usporedbi s ostalim zemljama EU, Hrvatska je zemlja s najmanjim udjelom mladih žena u dobnoj skupini od 18 do 24 godine koje su prekinule svoje obrazovanje prije formalnog završetka. Samo 2.1 posto Hrvatica odustaje prije mature odnosno diplome od školovanja, dok je na drugoj strani tablice ponovno Rumunjska gdje je taj postotak najviši, a iznosi 18.5 %.

To su bila samo dva podataka iz super zabavne i vizualno veoma atraktivne aplikacije Mladi Europljani, koju možete pronaći na stranicama Državnog zavoda za statistiku, a koja povlači podatke iz brojnih istraživanja Eurostata.

Pomoću ove aplikacije, možete se kroz nekoliko područja usporediti s vršnjacima iz svoje, ali i ostalih zemalja Europske unije.

Teme unutar kojih se možete usporediti s mladeži EU-a su obitelj i stanovanje, obrazovanje i razonoda, korištenje interneta te posao. Uz temu, možete odabrati i svoju dobnu skupinu. 

Nakon pretrage i usporedbe, u komentar nam napišite koji su vas podaci za Hrvatsku ili EU najviše fascinirali. 

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.