Kreativni nered

Kad biste u jednoj rečenici željeli sažeti čime se sve točno bavi mladi Osječanin Neven Lucijan Davidović ta bi rečenica zaista bila i više nego proširena. Za početak, perspektivni Neven Lucijan učenik je prvog razreda Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku, nagrađivani je gimnastičar na međunarodnim natjecanjima, pleše balet i glumi u osječkom HNK-u i uz sve to stigne i programirati. Mnogi bi rekli čudo od djetata, a ovom petnaestogodišnjaku ovakav način života dio je svakodnevice.

Čudo od djeteta: Osječanin prvak je u gimnastici, pleše balet i glumi u HNK-u
Foto: Neven Lucijan Davidović, privatne fotografije

Ista ta svakodnevica svestranog srednjoškolca i više je nego dobro isplanirana. Svaki slobodni trenutak dobro je izorganiziran i dok jednima to izgleda nemoguće, Neven Lucijan s nevjerojatnom jednostavnošću nam opisuje svoj dan u koji stanu sve unaprijed zacrtane ideje.

Pet zlata, dva srebra i kazališne nagrade 

Mladi gimnastičar, baletan, glumac i budući elektrotehničar prvim svojim hobijem - gimnastikom počeo se baviti već s pet godina da bi desetak godina kasnije slavio u čak pet disciplina. 

- Na zadnjem sam državnom sam osvojio pet zlata, a natjecao sam se u pet disciplina koje uključuju parter, karike, preskok, ruče, preča. Dobio sam nagradu za perspektivnog sportaša grada osijeka u 2015. godini ‘Zlatna kuna’, objašnjava nam Neven Lucijan te dodaje kako se nedavno iz međunarodnog natjecanja u Novom Sadu u kojemu je sudjelovalo četrnaest zemalja vratio s dva srebra iz partera i karike. 

Kad treninge i natjecanja u dvorani ostavi po strani, srednjoškolac uskače u kazališni kostim i pretvara se u glumca ili baletana ovisno o ulozi u osječkom narodnom kazalištu. Da je talentiran i za kulturno područje, svjedoči i nagrada publike na Marulićevim danima za predstavu ‘260 dana’ u kojoj je ostvario zamjetnu ulogu. 

- Volim kazalište i svoje ću angažmane u predstavama ‘260 dana’, ‘Vragolasta djevojka’ i ‘Orašar’ odrađivati sve dok budem imao vremena, a ja se nadam da ću ga imati još dugo jer uživam u tome, kaže nam Neven Lucijan.

Čudo od djeteta: Osječanin prvak je u gimnastici, pleše balet i glumi u HNK-u
Foto: Neven Lucijan Davidović, privatne fotografije

‘Od svih aktivnosti najviše preferiram školu’ 

Kako bi se sve stiglo na vrijeme, dan ovog srednjoškolca počinje već ranom zorom pa je i za očekivati kako spremanje na počinak kreće u rane večernje sate. 

- Ako mi je škola ujutro onda se ustajem u 6:00 jer mi nastava počinje u 7:10. Nakon škole koja završava oko 13:05 idem kući ručati pa idem na trening od 15:00 do 17:00. Kasnije pišem zadaće i rješavam sve što trebam za školu. Malo se odmorim provedem malo vremena na laptopu i odem spavat oko 22:00 sata najkasnije(često i puno ranije). I to je ako nemam probu za neku predstavu ili nemam samu predstavu, a kada sam poslijepodne u školi onda mi se samo trening i škola zamijene, priča Neven Lucijan. 

Unatoč svim obavezama, ovaj mladić uspije izdvojiti i trenutak slobodnog vremena, no i njega iskoristi za svoje projekte na kojima revno radi. 

- Učim programirati i pripremam se za natjecanja iz matematike i fizike, a s prijateljem radim na jednom projektu koji bi trebao biti gotov u travnju i predstavljena na Maker fairu, nabraja Osječanin koji priznaje da mu često ovakav tempo života zna biti naporan, no uz dobru organizaciju sve stigne na vrijeme.

I na kraju, kad perspektivnog Nevena Lucijana Davidovića upitali što od svih aktivnosti najviše preferira i na ovo pitanje imao je spreman odgovor. 

- Od svojih aktivnosti preferiram naravno školu koja mi je na prvom mjestu pa onda gimnastiku. U budućnosti planiram završiti FERIT u Osijeku te se baviti Elektrotehnikom, a naknadno studirati Fiziku i Matematiku, odlučan je osječki srednjoškolac.

Čudo od djeteta: Osječanin prvak je u gimnastici, pleše balet i glumi u HNK-u
Foto: Neven Lucijan Davidović, privatne fotografije

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.