Kreativni nered

Ledena zima i činjenica da škola ima stare neupotrebljive klupe, potakla je učenike Geodetske tehničke škole u Zagrebu da uz pomoć profesorica i školskog domara od njih izrade kućice za pse. Ideja je vrlo brzo zaživila u školi, a akcija je prepoznata u brojnim azilima diljem Hrvatske. Zahvaljujući kreativcima iz školske volonterske udruge 'Geodez&ja' dio napuštenih pasa u azilu zimu je dočekalo u novim i toplijim kućicama. 

Stare školske klupe, učenici Geodetske tehničke škole prenamijenili u kućice za pse
Foto: privatne fotografije

Nakon brojnih akcija u kojima je volonterski klub škole pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija, novi se hvalevrijedan projekt odnosio pomoć azilima. Od prosinca vrijedni učenici podijelili su ukupno devet uređenih kućica, a kako nam je otkrila ravnateljica Biserka Maurer, akcija traje i dalje sve dok uspješno ne iskoriste sve školske klupe. 

- Budući da smo mijenjali školski namještaj jedna je profesorica, inače ljubiteljica pasa, došla na ideju da se klupe iskoriste u svrhu izrade kućica. Domar je preradio metalni dio klupa, učenici su napravili akciju po školi za skupljanje sredstava potrebnih za kupnju dodatnih dasaka, boja, vijaka i slično, otkriva nam ravnateljica škole Biserka Maurer.

Školske klupe poslužile su za izradu podnice i u vidu metalne konstrukcije, a za ostatak materijala, priča nam ravnateljica, članovi školskog volonterskog kluba zaradili su prodavajući kolače i organiziracijom božičnog sajma.

- U akciju se rado uključila cijela škola da na bilo koji način doprinesu ovom projektu. Svi su od doma nosili tople deke, ručnike da se obloži unutrašnjost kućica, tako da se nadam da će i dalje biti tako vrijedni, zaključuje Maurer. 

Stare školske klupe, učenici Geodetske tehničke škole prenamijenili u kućice za pse
Foto: privatne fotografije

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.