Svijet

Na londonskom Sveučilištu od kolovoza profesoricom postaje američka glumica Angelina Jolie Pitt. Na prestižnom 'London School of economics and political science', Jolie će predavati u sklopu novoosnovanog programa studija 'Žene, mir i sigurnost'.

Angelina Jolie postaje profesorica na uglednom Sveučilištu
Izvor: Wikipedia

Kako su objavili na svojim službenim stranicama, glumica je kao posebna izaslanica Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice, u Londonskoj školi ekonomije odabrana među četiri gostujuća profesora koji će od kolovoza predavati u sklopu novog programa na LSE-u.

Angelina je u priopćenju objavila kako je oduševljena oko osnivanja ovog programa te kako se nada da će primjer LSE-a slijediti i druge sveučilišne institucije, ističući važnost o proširenju rasprave i unapređenju ženskih prava i prekidu nekažnjavanja zločina nad ženama u prvom redu seksualnog zlostavljanja žena. Uz 40-godišnju Angelinu, titulu gosta predavača dobio je i nekadašnji britanski ministar vanjskih poslova William Hague, Jane Conors te Madeleine Rees.

U sklopu studija gostujući profesori od jeseni imaju obavezu održati predavanja, organizirati radionice, ali i sudjelovati u javnim događanjima sa studentima. 

Angelina Jolie postaje profesorica na uglednom Sveučilištu
Izvor: LSE, službene stranice

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.