Svijet

Sad jedna iz rodilišta pa jedna s prvog ljetovanja te izazov sretnih majki s djecom i tako bismo u nedogled mogli nabrajati situacije u kojima roditelji objavljuju fotografije svoje djece na društvenim mrežama. I dok se to nekima čini simpatično i slatko, ta ista djeca bez svog znanja jer mala su pa nisu ni svjesna, postaju predmet lajkanja, šeranja i komentiranja, a malo tko zna da na taj način direktno postaju i predmet žudnje seksualnim manijacima kojih na internetu ima nemali broj. 

Čekala da navrši 18 pa tužila roditelje zbog objavljivanja njezinih slika na Facebooku
Foto: Pinterest

Konstantno objavljivanje fotografija očigledno je dozlogrdilo jednoj austrijskoj tinejdžerici koja je odlučila tužiti svoje roditelje. Oni su naime, od 2009. godine na njezino sveopće negodovanje objavili oko 500 njezinih fotografija i podijelili ih s gotovo 700 svojih prijatelja na Facebooku, prenosi Cnet.com.

Kako prenose, prilikom objavljivanja roditelji mlade Austrijanke nisu imali granice pa je tako kroz godine objavljena u svim fazama i izdanjima svog života; od dječje golotinje pa sve do fotografija iz zahoda. 

- Nisu imali srama objaviti moje fotografije u svim fazama života i zaista me to zasmetalo. Kad sam im rekla da to ne rade, rekli su mi nek ih tužim, izjasnila se Austrijanka. Kad je navršila 18 to je uistinu i učinila.

Cijeli slučaj trenutno je na sudu u Austriji, a svakako će biti zanimljivo pratiti kako će se cijela situacija u konačnici odviti. Ako tinejdžerica dobije slučaj, ne bi bilo ništa čudno da se poučeni njome još neki roditelji zbog objavljivanja svoje djece na Facebooku nađu na sudu.  

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.