Svijet

Pet srednjoškolaca, iz triju bosanskohercegovačkih gradića odlučili su na Međunarodni dan žena napraviti lijepu gestu i cvijećem iznenaditi pripadnice nježnijeg spola u Sarajevu. No, ne bilo kakvim, nego crvenim ružama koje su ručno izradili 3D origami tehnikom. Vedran Miletić, koji je bio začetnik ideje, rekao nam je kako je protekla akcija te jesu li dobili ono što su tražili od dama zauzvrat - jedan osmijeh.

Pet učenika iz srednjobosanskih gradića Fojnica, Kiseljak i Kreševo, odlučili su se danas zaputiti u glavni grad svoje zemlje i usrećiti 200 dama, origami ružama koje su sami izradili. Potaknuti idejom Vedrana Miletića, koji se već osam godina iz hobija bavi izradom figura u origami i 3D origami tehnici, Gabrijel Remić, Antonio Dilber, Marko Štekić i Zoran Barunčić izmamili su osmijehe na lica 200 Sarajki te pokoji upit o akciji od strane zaintresiranih prolaznika.

Kako smo već spomenuli, Vedranu Miletiću je izrada figura origami tehnikama hobi i strast, a koliko je postao uspješan u tome, svjedoči i činjenica da je zbog tih svojih aktivnosti prošle godine bio na svečanom prijemu kod japanskog veleposlanika u BiH. No, vratimo se zasad na Dan žena i podjelu ruža.

- Sama ideja dijeljenja 3D origami ruža stara je 3 godine. Točno prije 3 godine spletom okolnosti sam se našao u Sarajevu s par ruža i pomislio sam 'hajde da ih podijelim'. Obzirom da su reakcije bile odlične, javila mi se ideja za nečim većim, to jest da ta mala gesta preraste u nešto veće i postane tradicija. Već iduće godine odnosno prošle, sam spremio 100 papirnih ruža, koje smo prijatelji i ja podijelili, a ove godine smo poduplali mjeru, govori nam gimnazijalac Vedran Miletić, kojemu su ove godine u izradi ruža pomogli i navedeni prijatelji.

Dodaje da su pripadnice nježnijeg spola ponovno bile oduševljene cvjetovima te su im na poklone uzvratili osmjesima, što su jedino kroz ovu akciju i željeli dobiti.

Na pitanje je li pao i pokoji poljubac, Vedran je izbjegao odgovor uz objašenjenje 'da kolege i on imaju cure, a uz to su papučari!'

Japanskom ambasadoru poklonio labuda s porukom iz Hiroshime
Vedranove sposobnosti izrade 3D origami figura, nisu ostale nezamjećene. Štoviše, dobio je čast biti gostom japanskog veleposlanika.
- Ambasadoru sam poklonio figuru labuda sa natpisom na japanskom 'Ovo je naša molitva ovo je naš krik neka svijetom vlada mir', poruka Sadoko Sasaki koja je stradala u Hiroshimi. S velikim iznenađenjem ju je prihvatio i uz kratki razgovor o mogućoj suradnji, ostao sam slušati njegov govor o terorizmu i napretku BiH na putu k EU, prisjetio se prošlogodišnjeg susreta majstor 3D origami tehnike Vedran Miletić.   

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.