Svijet

Tri zastupnika u Europskom parlamentu iz redova Europske pučke stranke Europskoj su komisiji uputili genijalan zahtjev. Traže da putovanje vlakom kroz EU bude besplatno mladima koji navrše 18 godina. 


Mladi iznad 18 godina bi mogli besplatno putovati vlakom po Europi
foto: YouTube / screenshot

Europski parlamentarci Manfred Weber, Wim Van de Camp i Jose Manuel Fernandes od Europske komisije traže uvođenje programa koji bi punoljetnim mladim Europljanima omogućio besplatno putovanje vlakom kroz zemlja EU.

Prijedlog je na Twitteru objavio Manfred Webber, a u njemu stoji kako bi cilj programa bio potaknuti mlade da putuju i time upoznaju različitosti i razbiju predrasude. Usput bi se promoviralo putovanje vlakom kao ekološka alternativa cestovnom prometu. 

Putovanja i širenje horizonata pomogle bi mladima na ne potpadaju utjecajima populizma, dezonformacija i radikalnih ideja.

- Mobilnost mladih ljudi esencijalna je za promociju pripadanja Europi, poticanje društvene kohezije i osiguravanje kompetitivne europske ekonomije. No, mobilnost mladih još uvijek nije dovoljno raširena usprkos uspjeha programa kao što su Erasmus, Erasmus + i slični programi mobilnosti, stoji u prijedlogu. 

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.