Svijet

Psiholog otkrio mentalni trik protiv lijenosti

Objavljeno 01.08.2016 16:39 piše J.M.

Mnogima od nas lijenost je uteg koji nas vuče daleko od ostvarenja naših želja i ciljeva. Na našu veliku žalost, jedini način da se lijenost pobijedi je da ne budemo lijeni, a jedan je psiholog otkrio trik koji će vam u tome pomoći.

Psiholog otkrio mentalni trik protiv lijenosti
foto: YouTube; screenshot

Psiholog Jonathan Fader otkrio za Business Insider trik protiv lijenosti.

U borbi protiv lijenosti najveći neprijatelj nam je naš mozak sam. Uvijek ćemo naći milijun razloga zašto ne bismo radili nešto što nam ne izaziva osjećaj ugode.

Ono što je jako važno je da svom mozgu odgovorite, kaže Fader. Morate imati mentalnu tehniku koja će vam pomoći da izdržite napor. Najbolja tehnika je da segmentirate zadatak, razlomite ga na manje dijelove koji će vam biti lakši za podnijeti. Isto kao kada odgađate buđenje na snoozeu, kada vam mozak kaže da je dosta rada, produžite ga za još deset minuta. Ako vam to uspije, produžite još za deset. 

Isti trik koriste trkači kada trče duge relacije. Trude se ne misliti da trče cijelu 10 kilometara, već trče kilometar po kilometar. Sljedeći put kada budete učili matematiku, na razmišljajte o svim zadacima. Riješiti jedan. Pa još jedan. I tako do uspjeha.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.