Biciklizam

Student dizajnirao 'savitljivi bicikl'

Objavljeno 18.06.2015 09:22 piše D.M.

Bicikl je jedno od ekološki i zdravstveno najprihvatljivijih prijevoznih sredstava za kraće relacije. Ukoliko ne želite voziti neku 'kramu' staru 30 godina, često morate izdvojiti i do nekoliko tisuća kuna. I još nekoliko stotina za razne lokote, lance, sajle. A krađe su sve češće. Da bi se tome što bolje oduprijeo, jedan je student iz Ujedinjenog kraljevstva izmislio 'savitljivi bicikl' koji možete zaključati za gotovo bilo što.

Student dizajnirao 'savitljivi bicikl'
http://inhabitat.com

Kevin Scott je 21-godišnji student Sveučilišta De Montfort iz UK-a koji je dizajnirao 'savitljivi bicikl'. Iako na prvi pogled, ovaj bicikl izgleda kao i svi ostali, poseban je po tome što se može zaključati za gotovo bilo što, piše inhabitat.com.

Naime, u vožnji sasvim 'normalan'. Međutim, kada stignete na odredište i poželite ga parkirati, samo podignete ručicu i 'rama' postaje savitljiva što omogućuje zaključavanje sa samo jednim lokotom, i to oba kotača te 'ramu'. Dodatna je prednost što takav bicikl zahtjeva i manje prostora kada ga za lošeg vremena poželite spremiti na tavan, podrum ili garažu.

Student dizajnirao 'savitljivi bicikl'
inhabitat.com

Inače, Kevinu je ovaj izum donio drugu nagradu na 'Business Design Centre- New Designer of the Year' natjecanju.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.