Svijet

Tajio da je beskućnik pa maturirao s pohvalnicom

Objavljeno 10.07.2016 13:23 piše K.M.

Kad mu je bilo tek pet godina Liyijonu DeSilvi iz Texasa preminula je majka i od tad ovaj sada 20-godišnjak promijenio je nekoliko udomiteljskih rodbinskih obitelji da bi na kraju živio u obližnjem parku. No, ni loši životni uvjeti nisu spriječili ovog hrabrog učenika da se suoči sa svojom životnom pričom i završi srednju školu 'Margaret Long Wisdom High School' kao najbolji u razredu.

Tajio da je beskućnik pa maturirao s pohvalnicom
screenshot

Maturant iz Texasa svojim je profesorima tajio da je beskućnik i da noći provodi u parku bez obzira o kakvom se vremenu radilo. No bez obzira na to, svoje je školske obaveze ispunjavao kao i ostale školske kolege koji imaju svoj krov nad glavom. Dapače, ovaj mladi Amerikanac srednjoškolsko obrazovanje završio je s pohvalama.

Spavao sam pod zvijezdama

Iako je kao i svi želio normalne životne uvjete, spavanje pod zvijezdama kaže, najljepše mu je iskustvo.

- Spavao sam po parkovima i na parkiralištima gdje sam mogao vidjeti zvijezde, što je ubatoč svemu, prekrasno, iskreno je izjavio za KTLA.com

Tinejdžer je u većini slučajeva bio gladan i žedan, ali nikada to nije u školi dao naslućivati. 

- Što sam drugo mogao?! Mogao sam izabrati ovaj put ili upropastiti sve i jadnim životom beskućnika, priznao je Liyijon.

Kaže, kako ne može reći da je njegova priča ružna jer je iz nje izašao snažniji, ali i kako ga je život naučio vještinama preživljavanja što nemaju svi prilike doživjeti.

Stipendija 

Situacija se bitno promijenila kada je jedan od zaposlenika škole vidio mladića kako spava u parku. Nije trebalo mnogo da se profesori i učenici solidariziraju i pomognu svome učeniku i prijatelju. Liyijonu je kupljen kompjuter, a profesori su mu našli smještaj. Naime, tamošnja socijalna radnica odlučila je udomiti učenika.

Uspjeh, trud i volja za učenjem pomogla je maturantu da nastavi svoje školovanje pa mu je tako omogućena i stipendija na Sveučilištu Carleton u Northfieldu u Minnesoti.  

- On je jednostavno prirodno nadaren, vrijedan, smiješan i strašno inteligentan, izjavio je za svoga sada već bivšeg učenika ravnatelj škole Jonathan Trinh.

Iako je njegova priča u konačnici imala sretan završetak, Liyijon čvrsto stoji na zemlji. 

- Postoji previše toga što mogu učiniti, to mi ne da da odustanem. Čim netko može gledati, govoriti i disati, ne treba tratiti te darove. Svi mi u svojim džepovima nosimo neunovčene čekove od milijun dolara, zaključio je ovaj skromni budući student.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.