Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr IZRAČUNAJ SVOJE BODOVE!
Upisi u srednje

Svojih šest izbora srednjoškolskih programa osmaši mogu mijenjati do sutra, a rang liste bit će objavljene u subotu, 11.srpnja. Velik broj kandidata ima prijavljenu opću ili jezičnu gimnaziju, a popularna je i ekonomska škola. Ipak, najviše je zanimanja privukla medicinska škola, a slijedi je i hotelijersko-turistička. Zanati su gotovo potpuno ignorirani, piše Večernji list.

Najviše osmaša bi u medicinske tehničare i turističke komercijaliste
foto: Srednja.hr

Od ukupno  43 178 osmaša njih čak 42 824 prijavilo je barem jednu srednju školu koju žele upisati. Njih 653 su učenici iz inozemstva.

Odlikaši napadaju gimnazije

Izravan upis u srednju školu imaju učenici koji su na državnom natjecanju osvojili neko od prva tri mjesta, dok ostali za uspjeh na natjecanju dobivaju dodatne bodove za upis.

Prema podacima dr.Borisa Jokića, voditelja reforme kurikuluma, u generaciji bude oko pet posto kandidata s prosjekom ocjena 5.0, a ove ih godine ima oko dvije tisuće.

Najbolji će učenici završiti u nekoliko najtraženijih hrvatskih gimnazija, a jezična kotira visoko.

Medicinske sestre najtraženije

Petero kandidata borit će za mjesto medicinske sestre u Medicinskim školama. Popularno je i zanimanje hotelijersko turističkog tehničara i komercijalista, ali i ekonomista te elektrotehničara.

Zanatski programi slabo su prošli pa se tako za zanimanje ratara, tehničara za obrađivačku tehniku, tehničara zaštite prirode teglazbenog eufonista nije prijavio ni jedan kandidat.

Samo se jedan učenik odlučio na zanimanje dimnjačar.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.