Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr IZRAČUNAJ SVOJE BODOVE!
Upisi u srednje

Umjesto dosadašnjih deset programa, učenici koji će ove godine upisivati srednju školu moći će prijaviti tek šest programa.

Novost pri upisu u srednje: Umjesto deset, birat će se šest programa
www.srednja.hr

Prošle godine pri upisima u srednju školu učenici su mogli birati deset programa, no ove godine moći će birati samo šest programa, piše Jutarnji list.

Izbor od šest programa

U Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta objasnili su kako je povod odluci o smanjenju programa za biranje prosjek prošlogodišnjih prijava. Prošle je godine, naime, najveći broj učenika prijavio u prosjeku tri do četiri školska programa.

Ipak, dok je lani svaki učenik mogao prijaviti najviše pet škola, sada ih može prijaviti šest - po jedan program u svakoj školi ili više programa u manjem broju obrazovnih ustanova.

Ukida se dodatni bod učenicima sa zdravstvenim teškoćama i onima koji žive u otežanim uvjetima rada

Novosti bi moglo biti i u području bodovanja. Učenicima sa zdravstvenim poteškoćama i onima koji žive u otežanim uvjetima rada ukida se dodatni bod kod upisa, a odsad bi na temelju svog statusa trebali dobivati jedan umjesto dosadašnja dva boda.

Dodatne bodove za upis dobivati će sportaši i oni koji pobjeđuju u državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju. Prijedlog odluke o kriterijima za upis trenutno je u procesu javne rasprave.

Što se tiče minimalnih bodovnih pragova za upis učenika u srednje škole, on će za gimnazije iznositi 56 bodova, a za upis u strukovne škole 44 boda.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.