Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr IZRAČUNAJ SVOJE BODOVE!
Upisi u srednje

Na web stranici Upisi.hr objavljen je popis svih hrvatskih srednjih škola te prosječni broj bodova upisanih u program. Na istom popisu vidljiv je i najmanji broj bodova upisanog u program, tako da bivši osmaši mogu vidjeti imaju li i oni šanse upasti u željenu školu. Donosimo 10 škola u Varaždinskoj županiji koje upisuju najbolji učenici.

Ovih 10 srednjih škola u Varaždinskoj županiji upisuju najbolji učenici
foto:Facebook: Prva gimnazija Varaždin

Prema bodovima osmaša koje ju upisuju, daleko najbolja škola u Varaždinskoj županiji je Prva gimnazija Varaždin. Među deset programa koje upisju najbolji učenici, čak ih je četiri iz ove škole.

Najbolji učenici u Varaždinskoj županiji upisuju opću gimnaziju u Prvoj gimnaziji Varaždin, a na upis dolaze s prosječno 77,80 bodova. Prirodoslovno-matematičku gimnaziju u istoj školi u prosjeku se upisuje s 77,80 bodova, a jezičnu s 75,87 bodova. Ova škola nudi i program opće gimnazije sa skupinom predmeta na stranom jeziku. Ovaj program upisuje se s prosječno 73,64 boda. 

Puno lošija nije ni Druga gimnazija Varaždin, čija se opća gimnazija upisuje s prosječno 76,90 bodova.  Među najboljih deset, dva programa ima i Medicinska škola Varaždin, i to farmaceutski tehničar sa 76,04 boda i medicinske sestre/tehničare opće njege s 73,65 bodova. 

Na upis u tehničku gimnaziju Elektrostrojarske škole Varaždin u prosjeku se dolazilo s 75,44 boda. Jedina škola u županiji koja nije u Varaždinu, a ulazi u najboljih deset je  opća gimnazija Srednje škole Ivanec s 73,12 bodova. 

Usput, najmanji broj bodova s kojim se netko upisao u srednju školu u ovoj županiji prošle godine je 21,84, a učenik je upisan u program za instalatera kućnih instalacija Srednje škole Ivanec. Najveći broj bodova, 82, imao je učenik ili učenica upisan u prirodoslovno-matematičku gimnaziju Prve gimnazije Varaždin.

Ukupni poredak

1. Prva gimnazija Varaždin - opća gimnazija - 78,80

2. Prva gimnazija Varaždin - prirodoslovno - matematička gimnazija - 77,80

3. Druga gimnazija Varaždin - opća gimnazija - 76,90

4. Medicinska škola Varaždin - farmaceutski tehničar - 76,04

5. Prva gimnazija Varaždin - jezična gimnazija - 75,87

6. Elektrostrojarska škola Varaždin - tehnička gimnazija - 75,44

7. Gospodarska škola Varaždin - turistička gimnazija - 74,24

8 Medicinska škola Varaždin - medicinska sestra/tehničar opće njege - 73,65

9. Prva gimnazija Varaždin - opća gimnazija sa skupinom na stranom jeziku - 73,64

10. Srednja škola Ivanec - opća gimnazija - 73,12

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.