Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr IZRAČUNAJ SVOJE BODOVE!
Upisi u srednje

Bliže se upisi u srednje škole, a brojni osmaši još uvijek ne znaju koju školu upisati. Kako bi im ta odluka bila barem malo lakša, Hrvatski zavod za zapošljavanje sastavio je nekoliko brošura u kojima učenike informira o mogućnostima upisa u srednje škole, te odgovara na pitanje koja su zanimanja najtraženija u pojedinim županijama. Prema svemu sudeći, najbolje bi mogli po pitanju zapošljavanja proći oni koji se odluče školovati za zanimanje konobar ili prodavač.

Što upisati? HZZ odgovara kojih je 10 najtraženijih zanimanja u svakoj od županija

Kako se izračunavaju bodovi za upis u srednje škole, gdje upitati za savjet, što je važno pri donošenju odluke o upisu, koja su najtraženija zanimanja i slično, možete saznati u brošurama koje je za narednu školsku godinu objavio Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Osim toga, možete u njima naći i opise zanimanja, informacije o stipendijama, školama i programima obrazovanja, učeničkim domovima te uslugama profesionalnog usmjeravanja Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje. U županijama sjeverozapadne Hrvatske: Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj, Međimurskoj, Varaždinskoj i Virovitičko-podravskoj, najveći broj traženih radnika je iz zanimanja konobar. 

U Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji isto su najtraženiji konobari, a jedini izuzetak u toj regiji je Brodsko-posavska županija, gdje je najveći broj traženih radnika zavarivača. I u Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji najtraženiji su konobari, dok su u Zagrebačkoj županiji i Gradu Zagrebu trenutno najtraženiji prodavači. 

Što se tiče Ličko-senjske i Istarske županije, također bi dobro mogli proći oni koji završe ugostiteljsku školu smjera konobar, a u Primorsko-goranskoj prodavači. Zadarska, Dubrovačko-neretvanska i Šibensko-kninska imaju također najveću potražnju za konobarima, a u Splitsko-dalmatinskoj su najtraženiji prodavači. Preporuke za svaku pojedinu regiju i županiju provjerite u brošurama u nastavku.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.