Tip: Grad:
Zagreb

Klasična gimnazija Zagreb

Objavljeno 11.05.2012 03:36 piše Srednja.hr

Klasična gimnazija Zagreb

Srednja škola: Klasična gimnazija, Zagreb

Lokacija:

Križanićeva 4a

O nama:

Na dan otvorenja škole izvedena je prva dramska predstava "Actio comica" na latinskom jeziku, u kojoj su mladi glumci slavili ljepote domovine Hrvatske i ta tradicija dramskog rada zadržana je kontinuirano sve do danas. Nakon ukinuća isusovačkog reda 1773. godine, škola prelazi u državne ruke. Za vrijeme domovinskog rata (1991.-1995. godine), prilikom raketiranja Zagreba, škola je bila pogođena 2. svibnja 1995. godine u 10:25, za vrijeme nastave. Štete počinjene na zgradi ubrzo su uklonjene i Gimnazija je nastavila svoju povijesnu ulogu i cilj, stalne duhovne obnove klasične izobrazbe, koja je duboko ukorijenjena u hrvatskom narodu.

Školu pohađa oko 600 učenika koji su podijeljeni od pet do šest odjeljenja po generaciji

Bodovi:

56 bodova

Smjerovi:

  • početnici (oni koji nisu učili latinski i grčki)

  • nastavljači (učili su latinski i grčki)

Zašto upisati tu školu?

Program je odličan, a profesori su korektni. Škola nudi jako puno fakultativnih aktivnosti. Ekipa je odlična, a atmosfera je ugodna. U školi se uči oko dvadesetak stranih jezika. Osim toga, ova škola nudi dobre pripreme za fakultet. Statistike su pokazale da 90% učenika ove škole upiše željeni fakultet.

Posebnost ove škole je i ta što učenici odlaze na dva maturalca, u drugom razredu u Rim i u četvrtom razredu u Grčku.

Dostignuća:

Djevojački zbor LALAGAI osvojio je drugo i treće mjesto na europskim natjecanjima, a također su dobili poziv za nastup u Argentini. S dramskom skupinom postigla su se dostignuća na međunarodnim natjecanjima. Svake godine sudjeluju na festivalu na Siciliji. Prvaci su iz matematike, a na plasirali su se i na državno natjecanje iz grčkog, latinskog te brojnih drugih predmeta.

Opremljenost škole:

U sklopu škole nalazi se dvorana i igralište. Postoje i posebno opremljeni klasični kabineti, zatim kabineti z akemiju, biologiju, fiziku, likovnu i glazbenu umjetnost, a posebnu opremu sadrži kabinet za multimediju.

Pripreme za državnu maturu:

Za maturante se na zadnjoj godini organiziraju izvannastavne pripreme za državnu maturu iz hrvatskog i stranog jezika te matematike. Također nije isključeno ako se pojavi veliki interes da se organiziraju i za neki drugi predmet.

Mogućnost upisa fakulteta:

Nakon Klasične gimnazije najveći broj učenika odlazi na pravo, medicinu, FFZG te FER.Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr IZRAČUNAJ SVOJE BODOVE!

Glasova: 1 Ocjena: 3,7

Ocjene

-
Kvaliteta nastave
-
Opremljenost učionica
-
Knjižnica
-
Izvannastavne aktivnosti
-
Dostupnost interneta
-
Prostori za druženje
-
Mogućnosti zapošljavanja
-
Preporuka upisa

Pregled ocjena za prijašnje školske godine

Broj glasova: 1 | Ocjena: 3,7
2012 / 2013

Profesori

# Ime i prezime Škola Predmet Grad Ocjena
1 Kata Milić Klasična gimnazija Zagreb Kemija Zagreb 3,0
Dodaj profesora

Događaji:

Nisu pronađeni događaji za navedeno razdoblje.


Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.