Tip: Grad:
Zagreb

Tehnička škola Ruđera Boškovića

Objavljeno 11.05.2012 03:39 piše Srednja.hr
Tehnička škola Ruđera Boškovića

Srednja škola: Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb

Lokacija:

Getaldićeva 4

O nama:

Tehnička škola Ruđera Boškovića ove godine obilježava 65 godina postojanja, uspješnog odgojno-obrazovnog rada, izvrsnosti i prepoznatljivosti. Obrazujemo učenike u četiri programa obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije/zanimanja u ukupno 44 razredna odjela, drugim riječima školu pohađa oko 1100 učenika.

Školska godina 2012./2013. obilježena je vrhunskim rezultatima naših učenika na svim razinama natjecanja, susreta, smotri i izložbi u području inovatorstva, tehničkog stvaralaštva mladih, fizike, matematike, računalstva i informatike, elektrotehnike, mehatronike, stranih jezika, sportskih natjecanja, a posebno se ponosimo humanitarnim radom i provedenim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.

Bodovi:

44

Smjerovi:

  • tehničar za elektrotehniku - upisuje se 6 odjeljenja

  • tehničar za računalstvo - upisuju se  2 odjeljenja

  • tehničar za mehatroniku - upisuju se 2 odjeljenja

  • tehničar za očnu optiku - upisuje se 1 odjeljenje

Zašto upisati tu školu i njene posebnosti:

Na glasu je kao najbolja tehnička škola u Hrvatsko kako tvrde brojni učenici te je jako dobra priprema za fakultete. Svako ispitivanje i testovi objavljuju se unaprijed, a sportaši, glazbenici i plesači imaju priliku odgovrarati po dogovoru. Učenici odlaze na brojne izlete među kojima su značajniji obilasci NE Krško i sajam elektrotehnike u Njemačkoj.

Učenici sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama, ali i tiskaju vlastiti časopis Ruđer.info.

Dostignuća:

Učenici sudjeluju na svim državnim natjecanjima, kako iz znanja tako i sporta. Državni su prvaci iz osnova informatike, fizike, matematike i mehatronike.

Opremljenost škole:

U sklopu škole nalazi se igralište, ali dvorana je u najmu. Svaki razred ima svoju matičnu učionicu, no za predmete iz struke obilaze opremljene labratorije i kabinete. Po smjeni su rapoređena 22 odjeljenja.

Pripreme za državnu maturu:

U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića učenicima se svake godine nude određeni predmeti koje izučavaju kroz fakultatvnu nastavu. U četvrtom razredu program fakultativne nastave usklađuje se potrebama državne mature pa se dodatna nastava izvodi iz hrvatskog i stranog jezika te matematike. Čak 90 posto učenika prijavi se na državnu maturu.

Mogućnost upisa fakulteta:

Budući da se radi o tehničkoj školi, najveći broj učenika upisuje TVZ, FER, FSB, no pojedinci se pak odlučuju i za Filozofski fakultet.

Programi škole

tehničar za elektroniku - novi strukovni kurikulum

0

4 god.

28

Kemija

engleski jezik ili njemački jezik

Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na natjecanjima u znanju iz Hrvatskoga jezika, Matematike, prvog stranog jezika, Fizike, Tehničke kulture i Osnova informatike. Kod prijave za upis kandidat prilaže potvrdu nadležnoga školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), a kod upisa liječničku svjedodžbu specijaliste medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), osim za program obrazovanja tehničar za očnu optiku (samo potvrda). Zdravstvene kontraindikacije za ova zanimanja navedene su u Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole (objavljen je na (www.mzos.hr). Učenikov udio u povećanim troškovima obrazovanja za sve programe obrazovanja iznosi 200,00 kn godišnje u 1. razredu, a u 2., 3. i 4. razredu iznosi 190,00 kn godišnje. Provjere znanja stranog jezika kojeg učenici nisu učili u OŠ, a željeli bi ga upisati kao prvi strani jezik održat će se 30.6.2014. u 8:00.tehničar za računalstvo

0

4 god.

140

Kemija

engleski jezik ili njemački jezik

Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na natjecanjima u znanju iz Hrvatskoga jezika, Matematike, prvog stranog jezika, Fizike, Tehničke kulture i Osnova informatike. Kod prijave za upis kandidat prilaže potvrdu nadležnoga školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), a kod upisa liječničku svjedodžbu specijaliste medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), osim za program obrazovanja tehničar za očnu optiku (samo potvrda). Zdravstvene kontraindikacije za ova zanimanja navedene su u Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole (objavljen je na (www.mzos.hr). Učenikov udio u povećanim troškovima obrazovanja za sve programe obrazovanja iznosi 200,00 kn godišnje u 1. razredu, a u 2., 3. i 4. razredu iznosi 190,00 kn godišnje. Provjere znanja stranog jezika kojeg učenici nisu učili u OŠ, a željeli bi ga upisati kao prvi strani jezik održat će se 30.6.2014. u 8:00.tehničar za računalstvo - novi strukovni kurikulum

0

4 god.

28

Kemija

engleski jezik ili njemački jezik

Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na natjecanjima u znanju iz Hrvatskoga jezika, Matematike, prvog stranog jezika, Fizike, Tehničke kulture i Osnova informatike. Kod prijave za upis kandidat prilaže potvrdu nadležnoga školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), a kod upisa liječničku svjedodžbu specijaliste medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), osim za program obrazovanja tehničar za očnu optiku (samo potvrda). Zdravstvene kontraindikacije za ova zanimanja navedene su u Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole (objavljen je na (www.mzos.hr). Učenikov udio u povećanim troškovima obrazovanja za sve programe obrazovanja iznosi 200,00 kn godišnje u 1. razredu, a u 2., 3. i 4. razredu iznosi 190,00 kn godišnje. Provjere znanja stranog jezika kojeg učenici nisu učili u OŠ, a željeli bi ga upisati kao prvi strani jezik održat će se 30.6.2014. u 8:00.tehničar za mehatroniku

0

4 god.

28

Kemija

engleski jezik ili njemački jezik

Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na natjecanjima u znanju iz Hrvatskoga jezika, Matematike, prvog stranog jezika, Fizike, Tehničke kulture i Osnova informatike. Kod prijave za upis kandidat prilaže potvrdu nadležnoga školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), a kod upisa liječničku svjedodžbu specijaliste medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), osim za program obrazovanja tehničar za očnu optiku (samo potvrda). Zdravstvene kontraindikacije za ova zanimanja navedene su u Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole (objavljen je na (www.mzos.hr). Učenikov udio u povećanim troškovima obrazovanja za sve programe obrazovanja iznosi 200,00 kn godišnje u 1. razredu, a u 2., 3. i 4. razredu iznosi 190,00 kn godišnje. Provjere znanja stranog jezika kojeg učenici nisu učili u OŠ, a željeli bi ga upisati kao prvi strani jezik održat će se 30.6.2014. u 8:00.tehničar za mehatroniku - novi strukovni kurikulum

0

4 god.

Kemija

engleski jezik ili njemački jezik

Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na natjecanjima u znanju iz Hrvatskoga jezika, Matematike, prvog stranog jezika, Fizike, Tehničke kulture i Osnova informatike. Kod prijave za upis kandidat prilaže potvrdu nadležnoga školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), a kod upisa liječničku svjedodžbu specijaliste medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), osim za program obrazovanja tehničar za očnu optiku (samo potvrda). Zdravstvene kontraindikacije za ova zanimanja navedene su u Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole (objavljen je na (www.mzos.hr). Učenikov udio u povećanim troškovima obrazovanja za sve programe obrazovanja iznosi 200,00 kn godišnje u 1. razredu, a u 2., 3. i 4. razredu iznosi 190,00 kn godišnje. Provjere znanja stranog jezika kojeg učenici nisu učili u OŠ, a željeli bi ga upisati kao prvi strani jezik održat će se 30.6.2014. u 8:00.tehničar za očnu optiku

0

4 god.

28

Kemija

engleski jezik ili njemački jezik

Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na natjecanjima u znanju iz Hrvatskoga jezika, Matematike, prvog stranog jezika, Fizike, Tehničke kulture i Osnova informatike. Kod prijave za upis kandidat prilaže potvrdu nadležnoga školskog liječnika o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), a kod upisa liječničku svjedodžbu specijaliste medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti (za sva zanimanja), osim za program obrazovanja tehničar za očnu optiku (samo potvrda). Zdravstvene kontraindikacije za ova zanimanja navedene su u Jedinstvenom popisu zdravstvenih kontraindikacija srednjoškolskih programa u svrhu upisa u I. razred srednje škole (objavljen je na (www.mzos.hr). Učenikov udio u povećanim troškovima obrazovanja za sve programe obrazovanja iznosi 200,00 kn godišnje u 1. razredu, a u 2., 3. i 4. razredu iznosi 190,00 kn godišnje. Provjere znanja stranog jezika kojeg učenici nisu učili u OŠ, a željeli bi ga upisati kao prvi strani jezik održat će se 30.6.2014. u 8:00.
Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr IZRAČUNAJ SVOJE BODOVE!

Glasova: 1 Ocjena: 1,2

Ocjene

-
Kvaliteta nastave
-
Opremljenost učionica
-
Knjižnica
-
Izvannastavne aktivnosti
-
Dostupnost interneta
-
Prostori za druženje
-
Mogućnosti zapošljavanja
-
Preporuka upisa

Pregled ocjena za prijašnje školske godine

Broj glasova: 1 | Ocjena: 1,2
2015 / 2016
Broj glasova: 2 | Ocjena: 3,8
2014 / 2015
Broj glasova: 2 | Ocjena: 4,2
2013 / 2014
Broj glasova: 12 | Ocjena: 3,6
2012 / 2013

Profesori

# Ime i prezime Škola Predmet Grad Ocjena
1 Sonja Beatović Tehnička škola Ruđera Boškovića Biologija Zagreb 3,4
2 Damir Benko Tehnička škola Ruđera Boškovića Mjerenja u elektrotehnici Zagreb 3,5
3 Sandra Bodor Tehnička škola Ruđera Boškovića Matematika Zagreb 2,1
4 Sandra Botica Tehnička škola Ruđera Boškovića Tehničko crtanje, Finomehanika Zagreb 3,6
5 Ivana Dević Tehnička škola Ruđera Boškovića Kemija Zagreb 3,6
6 Žaneta Gerovac Tehnička škola Ruđera Boškovića Hrvatski jezik Zagreb 4,3
7 Mirjana Ilijić Tehnička škola Ruđera Boškovića Matematika Zagreb 4,3
8 Milan Korač Tehnička škola Ruđera Boškovića Računalna sklopovska oprema Zagreb 4,3
9 Milan Korać Tehnička škola Ruđera Boškovića Računalna sklopovska oprema Zagreb 3,7
10 Mile Kordić Tehnička škola Ruđera Boškovića Povijest Zagreb 4,3
11 Mladenka Maltarić Tehnička škola Ruđera Boškovića Osnove elektrotehnike Zagreb 3,7
12 Zlatko Nadarević Tehnička škola Ruđera Boškovića Računalstvo Zagreb 1,6
13 Slavko Radulović Tehnička škola Ruđera Boškovića Osnove elektrotehnike, internetske tehnologije, sklopovska oprema računala, informacije i komunikacije, digitalna elektronika Zagreb 4,6
14 Željko Rogar Tehnička škola Ruđera Boškovića Fizika Zagreb 3,7
15 Ivana Šumanović Kljuić Tehnička škola Ruđera Boškovića Engleski jezik Zagreb 3,8
Dodaj profesora

Informacije:

Grad:
Zagreb

Kontakt:


Događaji:

Nisu pronađeni događaji za navedeno razdoblje.


Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.