Pretraga

Barcelona prvi sportski klub s 50 milijuna Facebook fanova

A- A+

Nogometni klub Barcelona, često zvana i ‘Katalonski div’, prvi je sportski klub s 50 milijuna Facebook ‘prijatelja’, a ovime je stranica F.C. Barcelone na najpopularnijoj društvenoj mreži ušla u top 30 najpopularnijih. Zanimljivo je da najviše fanova imaju u Indoneziji (4,73 milijuna) te Meksiku (3,5 miijuna). Ovo postignuće je tim značajnije, jer im je prvi pratitelj najljući rival Real Madrid, koji trenutno ima 47 i nešto milijuna Facebook fanova.

Screenshot: Facebook

‘Katalonski div’ F.C. Barcelona postala je prvi sportski klub, koji je na Facebooku dosegao 50 milijuna fanova. Najviše ih zanimljivo ima u Indoneziji, čak 4,73 milijuna. Ovime je službena Facebook stranica nogometnog kluba Barcelone ušla među 30 najpopularnijih, na spomenutoj društvenoj mreži. Najljući rival Real Madrid, prvi im je pratitelj među sportskim klubovima uopće, a na trećem je mjestu Manchester United.

Izdvojeni članak

Nogometaši Barcelone osim u igri, najinovativniji i po vanjštini

Samo u prošloj godini Barcelona ‘prikupila’ 11 milijuna sljedbenika

U 2013. godini nogometni klub Barcelona je dobio novih 11 milijuna fanova na Facebooku, piše Forbes.

Osim navedene Indonezije u kojoj Katalonci uživaju najveću popularnost, Barcelona visoko kotira u Meksiku (3,5 milijuna fanova), Brazilu (2,5 milijuna), Sjedinjenim Američkim Državama (2,1 milijun) te u Turskoj (1,7).

Real Madrid je u prethodnim sezonama često gledao u leđa Barceloni, a tako je i u pogledu Facebook likeova. Trenutno je Real Madrid drugi sportski klub svijeta u ovom pogledu s 47 milijuna i 100 tisuća fanova. Slijede Manchester United s 39, Chelsea 21, Milan 19, Arsenal 18 te LA. Lakersi s 17,6.

Izdvojeni članak

Hrvatski srednjoškolac potpisao za Barcelonu

Udarne igle popularnije od klubova

Najjače karike Real Madrida i Barcelone su svakako Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Zanimljivo da oni imaju kudikamo veću popularnost od svojih klubova.

No, u slučaju pojedinaca udarna igla Real Madrida je u velikom vodstvu. Portugalac Cristiano Ronaldo ima iznad 69 milijuna fanova na Facebooku, dok ih Argentinac Messi ima 52.

Dodajmo da je ispred Cristiana jako malo zvijezda, koje imaju više sljedbenika. Na prvom je mjestu Rihanna (82 milijuna), zatim slijedi Eminem (80) te ‘nevjesta F. C. Barcelone’ Shakira (77).