Pretraga

Brat Blanke Vlašić postao najmlađi Hajdukov strijelac u eurokupovima

A- A+

Nikola Vlašić, brat naše proslavljene skakačice u vis Blanke, postao je najmlađi strijelac Hajduka u europskim natjecanjima. Naime sinoć je 16-godišnjak zabio drugi gol u gostujućoj pobijedi 0-2 splitskih Bilih nad irskim Dundalkom, u sklopu 2. pretkola Europske lige. Nikola Vlašić bio je ujedno i najmlađi Hajdukov debitant u klupskim nadmetanjima Starog kontinenta, nastupivši s 16 godina i devet mjeseci. Do sada je najmlađi debitant u euro kupovima, kao i strijelac bio Mario Tičinović.

Foto: hns-cff.hr

Nikola Vlašić je u sinoćnjem duelu Hajduka i irskog Dundalka postao najmlađi strijelac i debitant splitskih Bilih u europskim natjecanjima. U dobi od 16 godina i devet mjeseci, brat proslavljene hrvatske visašice Blanke, prestigao je dosadašnji, točno u dan šest godina star rekord kojeg je držao Mario Tičinović.

Izdvojeni članak

Halilović postao daleko najmlađi debitant Vatrenih

Naime, u srpnju 2008. godine u utakmici s malteškom Birkirkarom, Mario je nastupio u dobi od 16 godina i 11 mjeseci te postigao zgoditak.

Tada su mediji pisali da će rekord biti teško dostižan u bližoj budućnosti, no evo, Nikola je još malo pomaknuo granicu.

Inače Hajduk je pobijedio Dundalk 2-0 te je tako gotovo izvjesno apsolvirao drugo pretkolo Europske lige. Prvi gol je zabio Mijo Caktaš.