Pretraga

Dario Šarić izabran kao 12 pick na NBA draftu

A- A+

Najtalentiraniji hrvatski košarkaš, Dario Šarić izabran je na NBA draftu kao 12 pick. Odabrao ga je Orlando Magic te odmah proslijedio u Philadelphiju 76-ers. Ovime je Šarić postao najbolje plasirani Hrvat u povijesti NBA drafta.

Foto: Igor Kolarić/ Dario Šarić sa sportskim direktorom Cibone Vladom Vanjkom

Dosadašnji član Cibone, 20-godišnji Dario Šarić izabran je kao 12 pick na NBA draftu od strane Orlando Magica, koji ga je odmah proslijedio u Philadelphiju 76-ers. Inače kao 12 izbor, Šarić je postao najbolje plasirani Hrvat u povijesti NBA drafta. Do sada je tu ‘titulu’ držao Zoran Planinić koji je 2003. odabran kao 22 pick.

Izdvojeni članak

Top Sportaš: Dario Šarić otkrio tko je ‘krivac’ što je postao košarkaš

Kako je ovaj tjedan Šarić potpisao dvogodišnji ugovor s turskim Efes Pilsenom, s mogućnošću produljenja na još jednu sezonu, jasno je da na jesen ne ide odmah u najjaču svjetsku košarkašku ligu.

– Na draft sigurno izlazim, ali mi je teško sada reći, koliko sam spreman. Smatram da mogu i moram još puno toga naučiti, a gdje će to biti, rano je reći, bio je skroman i oprezan 20-godišnji Šarić u izjavi koju nam je dao sredinom svibnja.

Očito se odlučio još malo usavršiti prije odlaska u NBA, a trofejni turski sastav, pravo je okruženje za to.

Vijesti dodajmo da je prvi izbor na draftu bio Andrew Wiggins, bek-šuter kojeg je odabrao Cleveland. Na draftu se našao i još jedan košarkaš iz hrvatske lige. Naime Cedevitin centar, 19-godišnji Jusuf Nurkić bio je 16 pick te ga je odabrao Chicago Bulls. No i on je odmah proslijeđen u Denver Nuggets. Zanimljivo da je Nurkić jedan od dva najbolje plasirana centra na NBA draftu. Ispred njega se, kada se radi o ovoj poziciji u momčadi, našao tek Joel Embiid, koji je bio treći pick.