Pretraga

Dođite na Kampusijadu! Očekuju vas natjecanja u dvadesetak (ne)sportskih disciplina

A- A+

Kampusijada je sportsko natjecanje studenata Sveučilišta u Zagrebu te visokih škola i veleučilišta te će se ove godine održati sutra, 11. svibnja u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. No, već danas su u tijeku kvalifikacijske runde za one sportove, za koje ima najviše zainteresiranih i prijavljenih.

foto: kampusijada.hr

Studenti će sudjelovati u više od dvadeset sportskih disciplina i aktivnosti, a za najbolje su osigurane i prigodne nagrade.

Izdvojeni članak

Prijavite se na tradicionalnu Kampusijadu za devet sportova

Zanimljivi sportovi i (ne)sportske discipline su u điru

Grupni sportovi i discipline u kojima će se studenti ogledati na ovogodišnjoj Kampusijadi su: nogomet, odbojka, košarka, graničar, povlačenje užeta, nošenje jajeta u žlici, stolni tenis (u paru), stolni nogomet (u paru), trešeta (u paru), briškula (u paru), kartanje bele (u paru), beer pong (u paru).

Individualni sportovi i discipline su šah, obaranje ruku, skakanje u vreći, stolni tenis, jamb, pikado, stolni nogomet, a ovisno o interesu i dodatne aktivnosti poput kviza znanja i kviza Najslabiji Hrvat.

Plan i raspored događanja na sutrašnjoj Kampusijadi

Izdvojeni članak

U dramatičnoj završnici, odlučen prvak Sveučilišne futsal lige

Prva Kampusijada održana 2009. godine

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj. Prvu Kampusijadu je organizirao Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim studijima, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom te Fakultetom prometnih znanosti. 

Ova manifestacija realizirana je kao tjedan kampusa, u kojem je održana i akcija čišćenja kampusa i događaji u organizaciji studenata: buvljaci, tribine, kulturni i sportski događaji. 

Na posljednji dan Kampusijade bili su promovirani fakulteti na Kampusu, a održao se i glazbeni program na kojemu su izvođači bili studenti i profesori. Kampusijada 2010. održala se također na ZUK Borongaju, gdje su se ekipe opet istaknule u sportskim natjecanjima, a najboljim studentima su simbolično podijeljeni nagradni paketi u obliku vojne hrane. 

Kampusijada 2011. godine bila je zakazana za 10. lipnja te godine. S obzirom kako se s vremenom studentski život u kampusu vratio u kolotečinu, studentski zborovi tri fakulteta (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet prometnih znanosti, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu) odlučili su 2014. pokrenuti ovaj događaj koji je dokazao kako su studenti zainteresirani provesti barem jedan dan na otvorenom prostoru bez interneta i mobitela.

Ambasadori ovogodišnje Kampusijade su braća Martin i Valent Sinković, proslavljeni veslači – srebrni iz Londona 2012. i zlatni iz Rio de Janeira 2016. 

U potonjem videu njih dvojica pojašnjavaju zašto bi svi trebali doći na Kampusijadu, ali i otkrivaju neke crtice iz svoje karijere.